Ізраїльські медики після тривалих досліджень довели, що вживання віскі в помірних кількостях може захистити від раку та багатьох інших важких захворювань.
За твердженням вчених, напій захищає здорові клітини від окислення і мутацій завдяки вмісту елагової кислоти, яка перешкоджає переродженню клітин у ракові. Про це повідомляє Los Angeles Times.
Як розповіли медики, вживання віскі в помірних дозах зменшує рівень "поганого" холестерину в організмі. Також напій перешкоджає розвитку недоумства. Дослідники зазначили, що віскі безпечний для діабетиків, адже в ньому міститься мало цукру і вуглеводів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знизити ризик онкозахворювань
Ракові гени могли перейти до людей від рослин. Вчені стверджують, що найбільший у світі аналіз так званих "стрибаючих генів" виявив ключову роль елементу, який перейшов до людей приблизно 150 млн років тому.
Коментарі