субота, 17 березня 2018 03:50

Розробник "Новачка" розповів про протиотруту

Розробник "Новачка" розповів про протиотруту
Стало відомо про протиотруту "Новачка". Фото: Комерсант

Хімік Віл Мірзаянов, який брав участь у створенні хімічної отруйної речовини нервово-паралітичної дії "Новачок", використаних при отруєнні у Великій Британії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, розповів про протиотруту від речовини.

"Перша допомога - це атропін і афін. Ще були розроблені інші антидоти, сильніші. Вони є, вони допомагають, щоб як би припинити, зупинити дію цієї отруйної речовини. Але! Вони не виліковують людину", - сказав Мірзаянов в інтерв'ю BBC.

За його словами, Скрипаль і його дочці "швидше за все, ввели, хоч і пізно, атропін або афин в вену і допомогли", проте їх організми вже були необоротно пошкоджені до того моменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів, де "прокололися" російські спецслужби з отруєнням Скрипаля

Очільник британського МЗС Борис Джонсон заявив, що наказ на застосування "Новачка" проти Сергія Скрипаля та його доньки Юлії міг віддати особисто Володимир Путін. Міністр закордонних справ заявив, що саме президент Росії несе пряму відповідальність за напад, а не Кремль в цілому. Тим часом міністр МЗС Сергій Лавров відповів на заяву міністра оборони Британії Гевіна Вільямсона. Той порадив Росії, замість того, щоб готувати заходи у відповідь, "стулити пельку і відійти".

Зараз ви читаєте новину «Розробник "Новачка" розповів про протиотруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути