четвер, 25 липня 2024 10:05

Радник Трампа пояснив, що у його "мирному плані"

Радник Трампа пояснив, що у його "мирному плані"
Кіт Келлогг наголосив, що він України не вимагають відмовитись від територій. Фото: US Army

Радник кандидата у президенти США Дональда Трампа, генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлогг прокоментував "мирний план".

Він є одним з його авторів. Келлогг вказав, що насправді Трампу представили не план, а доповідь, передає "Голос Америки".

"Ми не говоримо від імені президента, і ми точно не говоримо від імені його кампанії. Отже, це наш документ про те, як, на наш погляд, мирне врегулювання може відбутися у майбутньому. Тобто це - варіант, який президент може використати у разі обрання. Почали відразу казати, що це план, затверджений президентом. Ні, зовсім ні", - сказав радник.

У цьому плані історію конфлікту і запропонували варіант дій на майбутнє.

"Ми дуже чітко сказали в нашій статті, що Україна воювала мужньо. В них сильне лідерство. Ми вважаємо, що росіяни очевидно здійснили невиправдане вторгнення в суверенну державу. І це необхідно вирішити. До його честі, коли одна з ведучих дебатів Дейна Беш запитала президента Трамп, чи може Росія втримати захоплені території, він сказав, ні, ні в якому разі. Він сказав це не один раз, він зробив це двічі. З часом усі конфлікти завершуються певним типом переговорів. Тож ви хочете переконатися, що українці не виходять із позиції слабкості, а й з позиції сили. Отже, питання в тому, як це зробити? Як розставити правильні компоненті на свої місця", - наголосив Келлогг.

У Трампа ніхто не казав, що Україна має віддати свої землі Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ розсекретили план Трампа щодо війни в Україні

"Ми ніколи цього не говорили, ми просто шукаємо вихід. Подивіться на ваші втрати. Лише в Україні, залежно від того, з ким ви говорите, вони становлять від 100 тисяч до 130 тисяч смертей. Це величезні втрати. У Росії їх втричі більше. Для порівняння, у війні у В'єтнамі Сполучені Штати Америки втратили 60 тис. Це була 20-річна війна, з якої ми вийшли. Росіяни, тоді Радянський Союз, втратили 15 тисяч в Афганістані та пішли звідти. Зараз ви говорите про цифри 100 тисяч, 300 тисяч убитих і поранених. Отже, ви або повинні знайти спосіб зупинити війну, або ви хочете, щоб вона тривала без чіткого кінця. І дуже важливо, те, що ми в Америці називаємо "притиснути на гальма". Це не означає, що Україна здається, це не означає, що вони віддають територію, нічого подібного", - додав він.

Якщо Україна і Росія цей "план" відкинуть, то це один розвиток подій.

"Але я думаю, ви почали ставити собі запитання, чи це найкраще для України як нації? Я не дбаю про Росію, я дбаю про Україну. Скажімо, півтора року тому росіяни накивали п'ятами. І якби ми, Захід, тоді надали те обладнання, про яке просив президент Зеленський, то ви, мабуть, могли б завершити справу. Ви могли дійти до Азовського моря через Херсон, розділивши їх російські сили навпіл. І це те, що ви хотіли зробити. Але оскільки Захід, а особливо Америка, дуже повільно постачали вам обладнання та необхідну підтримку, це дозволило росіянам піти в наступ. Тож я певною мірою звинувачую адміністрацію Байдена та Захід у тому, що вони не підтримали Україну, коли вони повинні були це зробити", - додав генерал.

Зараз в Україні воює близько 460 тис. російських солдатів, сказав він. При цьому діюча армія США нараховує лише 440 тис. осіб.

"Як покласти цьому край, захистивши Україну і суверенітет України? І - переконатися, що цього ніколи не повториться? Я вживаю термін "зробити Україну Спартою Європи", щоб на них більше ніхто не напав", - сказав Келлогг.

Раніше ЗМІ писали, що Трамп у разі своєї перемоги планує жорстко погрожувати Україні і Росії, примушуючи держави до негайних переговорів.

Він планує шантажувати Україну припиненням американської військової допомоги. А Росію хоче спонукати до переговорів погрозами збільшити поставки зброї Україні.

Зеленський заявив, що це неможливо. Він закликав Трампа приїхати в Україну і впевнитися в цьому.

Зараз ви читаєте новину «Радник Трампа пояснив, що у його "мирному плані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути