четвер, 12 жовтня 2017 14:47

"Солдати — це м'ясо" - російські найманці розповіли про свою службу

Російські найманці розповіли про свою зарплату, несправедливість держави та китайські автомати в Сирії.

Керівник однієї з армій російських найманців анонімно розповів виданню "Московский Комсомолец", що його підлеглі в Сирії вимушені воювати на нікудишній техніці та отримують дріб'язок порівняно зі справжніми прибутками компанії.

В існуванні найманців немає нічого поганого, це типова світова практика і зараз війни ведуться саме таким чином, - впевнений керівник однієї з численних російських приватних військових компаній (ПВК).

Росія не залишилася осторонь, тож експортує тепер не тільки нафту й газ, але й колишніх військових, котрих рекрутують у найманці. Їм обіцяють хороші заробітки, але насправді вони отримують мізерію порівняно із прибутками компаній.

Над кожним "висить" стаття

Навіть після повернення з "гарячих точок", найманці не можуть спати спокійно, адже кожен з них, за російськими законами, - злочинець, учасник незаконних військових формувань. За таке можна потрапити за ґрати на 20 років, відзначив керівник ПВК.

"Обман — також досвід"

За словами ватажка найманців, "замовники" платять $5 тис. за чоловіка в місяць. Згідно з контрактом, один "солдат удачі" отримує $2,5 тис. Решту - половину суми - забирає компанія. Тож її прибуток становить $2,5 тис., помножені на кількість найманців.

Не всі замовники виявляються чесними й іноді відмовляються платити. "Але обман — це також досвід", - вважає керівник ПВК.

"И молодая не узнает..."

Росія не визнає своїх найманців і замовчує про їхні смерті у зонах бойових дій. Примушують мовчати і родини загиблих.

Нещодавно набув розголосу випадок з двома російськими найманцями ПВК "Вагнер" - Романом Заболотним і Григорієм Цуркану, котрі потрапили в полон до бойовиків Ісламської Держави та були страчені. Обидва найманця воювали у військах Асада.

Брат Григорія Цуркану, Роман, поскаржився, що найманців "посилають на забій", заманивши грошима, а потім держава від них відмовляється.

Григорій Цуркану пішов до "Вагнера" у 2012 році. Він воював також на Донбасі, за що отримав медаль.

Автор: informnapalm.org
  Достеменно підтверджено, що 7 із 10 російських приватних  військових компаній беруть участь у війні  на Донбасі. В Сирії вони задіяні  практично всі.
Достеменно підтверджено, що 7 із 10 російських приватних  військових компаній беруть участь у війні на Донбасі. В Сирії вони задіяні практично всі.

Російські найманці змушені самі купувати зброю

Солдат російської приватної армії "Вагнер", котрий воював на Донбасі та в Сирії, розповів, що в Сирії їм доводиться воювати без сучасної зброї та техніки: "Техніка стара, "вбита", "кошлатих" років. Ще видають китайські автомати."

Солдати російських ПВК виділяють частину своїх коштів на купівлю зброї. Також дуже відчувається нестача питної води.

На думку найманця, Росія використовує піхоту, а не техніку, оскільки люди коштують дешевше. "Солдати — це м'ясо", - говорить чоловік.

Вперше СБУ зафіксувала бойовиків ПВК "Вагнер" на Донбасі 29 травня 2014 року. Ці бойовики збили Іл-76 із десантниками і були під час боїв за Дебальцеве. Задокументовано їхню злочинну діяльність в Україні, більшість переговорів.

Зараз ви читаєте новину «"Солдати — це м'ясо" - російські найманці розповіли про свою службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути