субота, 13 квітня 2024 11:01

Шольц сказав, коли буде сенс говорити з Путіним

Шольц сказав, коли буде сенс говорити з Путіним
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів про ймовірність переговорів з РФ. Фото: ettyimages.com

Розмова з російським диктатором Володимиром Путіним матиме сенс тоді, коли він зрозуміє, що не буде нав'язаного ним миру, вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц.

За його словами, РФ має припинити свою військову кампанію і вивести війська. Про це Шольц заявив в інтерв'ю виданню Tageszeitung.

Він зазначив, що востаннє розмовляв з Путіним телефоном у грудні 2022 року. Канцлер пояснив, що такі розмови є корисними, коли ви відчуваєте, що можете змінити ситуацію, але зараз російська війна говорить проти цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ зробили цинічну заяву щодо переговорів з Україною

"У мене було кілька розмов з Путіним у минулому, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому", - зазначив Шольц.

За його словами, з ініціативи українського уряду нині є дипломатичні зусилля на рівні радників з національної безпеки, і важливо, що туди входять і країни глобального півдня. Канцлер наголосив, що сенс знову говорити з російським диктатором буде, "коли прийде час".

"У будь-якому разі, якщо Росія зрозуміє, що нав'язаного нею миру не буде, і Путін зрозуміє, що він повинен припинити свою кампанію і вивести війська", - зазначив Шольц.

Низка країн, включно з Україною, на рівні радників з безпеки обговорюють, у якій формі зараз може бути досягнута мирна домовленість з країною-агресоркою Росією.

Посередницькі ініціативи для припинення війни в Україні були завжди, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Зараз ви читаєте новину «Шольц сказав, коли буде сенс говорити з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути