Ексклюзиви
неділя, 12 червня 2022 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц і Макрон бояться перемоги України: політолог пояснив чому

Шольц і Макрон бояться перемоги України: політолог пояснив чому
У новій системі, після перемоги України, Німеччина та Франція втратять свою геополітичну вагу. Фото: eastnews.ua

Німеччина та Франція бояться перемоги України й поразки президента РФ Володимира Путіна.

Страх спричинений тим, що тоді перемога України змінить усю структуру міжнародних відносин і безпеки в Європі, адже нові порядки визначають переможці. Про це розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю "НВ".

"Франція та Німеччина бояться перемоги України й поразки Путіна, бо перемога України змінить усю структуру міжнародних відносин і безпеки в Європі. Адже після кожної світової війни, а називаймо речі своїми іменами, те, що відбувається зараз, - це світова війна, нову структуру визначають переможці", - каже Піонтковський.

Політолог вважає, що в цій новій системі Німеччина та Франція втратять свою геополітичну вагу.

"Адже французи безперебійно повторюють: grandeur de la France - "велич Франції". Цим вони компенсують той факт, що ганебно програли Другу світову війну й утратили статус великої світової держави. А цей штучний grandeur de la France, який вони роздмухують, завжди полягає в тому, що вони якось паскудять американцям і заграють з Кремлем", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подивіться, що він робить" - Байден назвав головну мету Путіна в Україні

Макрон, не приховуючи, заявляє: "Я можу бути посередником, я єдиний посередник, з яким Москва розмовлятиме".

"Нехай самі й розмовляють. Макрон - посередник, хоч з диктатором посередники вже нікому не потрібні будуть", - заявляє політолог.

За його словами, у німців інтерес, найімовірніше, економічний і діловий. Тому вони "служать Кремлю за привілейовані економічні відносини й дешевший газ", а крім також "пристойно збагачуються".

"Тому ці дві країни й зображають "не загострюймо, а що як Путін використає ядерну зброю". Та ніхто вже не боїться цих понтів з ядерною зброєю після того, як американці Путіну пояснили, що в цьому випадку Росія зазнає нищівної відповіді, яка зачепить його особисто. Із цим шантажем гопника з пітерського підворіття покінчено. Вони бояться не ядерної бомби Путіна. Франція та Німеччина бояться перемоги України та її нової ролі в міжнародних відносинах, і втрати ними ролі привілейованих європейських повій Кремля", - сказав Піонтковський.

Франція вже не планує іти на поступки Москви. Еммануель Макрон хоче, щоб Україна виграла війну проти Росії та відновила свою територіальну цілісність

Німеччина впродовж декількох місяців веде торгівлю з Російською Федерацією попри війну в Україні. А товарообіг між Німеччиною та Україною впав на 11%. У січні - квітні 2022 року Німеччина збільшила імпорт з Росії майже на 60%. Завдяки цьому Росія отримала від Німеччини €6 млрд.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц разом із президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єром Італії Маріо Драґі планують відвідати Україну. Лідери трьох країн своєю поїздкою хочуть продемонструвати європейську єдність.

Зараз ви читаєте новину «Шольц і Макрон бояться перемоги України: політолог пояснив чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути