Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2024 12:31

Що російські ракетоносії роблять у Середземному морі - у ВМС пояснили

Що російські ракетоносії роблять у Середземному морі - у ВМС пояснили
Росія тримає свої військові кораблі в Середземному морі. Фото: armyinform.com.ua

Наявність російських військових кораблів у Середземному морі пояснюється тим, що РФ прагне поширити свою військову присутність не лише в Україні.

У тому числі країна-терорист тримає у Середземному морі ракетоносії. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що в Середземномор'ї геополітична ситуація також є складною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкові вибухи у Криму: в мережі пишуть про удар по кораблю

"Не слід забувати, що РФ вбачає геополітичних конкурентів не тільки в Україні, Тому, вони звісно, намагаються розповсюджувати свою військову присутність і в інших регіонах, де є їхні інтереси. А вони зараз є в Африці і не тільки, і в тому числі в підтримці режиму Асада в Сирії. Тому вони намагаються робити все, щоб підтримати подібний собі режим", - сказав Плетенчук.

Він також назвав фактори, які визначають кількість російських кораблів у Середземному морі.

"Зазвичай це можуть бути і ротації - одночасне перебування кількох одиниць. Взагалі там у них оперативне з'єднання постійне корабельне, тому вони присутні там багато років. Які вони там виконують завдання - окрема історія. Для нас важливо те, що ця історія не пов'язана з Чорним морем. Якщо раніше окупанти через турецькі протоки ще могли здійснювати операції так званого "Сирійського експресу", то зараз так не працює. І зараз для забезпечення цього угрупування їм треба йти в обхід всієї Європи, це більше 9 тисяч км, що досить непросто", - розповів Плетенчук.

Росія частково змінила тактику дій Чорноморського флоту після призначення нового очільника, повідомив в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил Збройних сил Дмитро Плетенчук.

За його словами, Україна намагається повністю убезпечити себе від ударів з району тимчасово окупованого Криму. Зокрема і з цією метою удари Сил оборони по військових об'єктах у Криму триватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Що російські ракетоносії роблять у Середземному морі - у ВМС пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути