пʼятниця, 20 січня 2023 07:18

Що насправді криється за навчаннями РФ та Білорусі: відповідь Генштабу

Що насправді криється за навчаннями РФ та Білорусі: відповідь Генштабу
Росія нарощує авіаційне угруповання. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.by

Під виглядом спільних з Білоруссю навчань Росія нарощує авіаційне угруповання.

Водночас наступальних угруповань противника з боку Білорусі не виявили. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках спокійно. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 20 січня.

Минулої доби, 19 січня, противник завдав дев'ять ракетних і 23 авіаційних удари та здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по Україні.

"Ворог обстріляв з артилерії райони Тимофіївки Сумської області та Ветеринарного, Стрілечої, Зеленого, Стариці, Вовчанська, Вільчі, Бударок, Красного Першого, Дворічної та Куп'янська на Харківщині. На всій території України є підвищена загроза авіаційних та ракетних ударів по цивільних об'єктах", – йдеться у зведенні.

Детальніше про ворожі обстріли протягом минулої доби, за даними Генштабу

На Куп'янському напрямку обстріляли райони населених пунктів Тавільжанка, Вільшана, Орлянське, Куп'янськ, Крохмальне, Піщане, Берестове, Стельмахівка і Вишневе Харківської області, а також Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському ворог обстріляв з усіх наявних вогневих засобів райони Новоєгорівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки, Кремінної, Діброви та Серебрянського лісництва Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не в лютому і не в березні: аналітики ISW спрогнозували початок наступу з Білорусі

На Бахмутському вогневого ураження зазнали Верхньокам'янське, Виїмка, Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка і Майорськ Донецької області.

На Авдіївському під вогонь потрапили Кам'янка, Авдіївка, Веселе, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському противник обстріляв Вугледар, Богоявленку, Золоту Ниву, Велику Новосілку і Нескучне Донецької області.

На Запорізькому від танкового, мінометного та артилерійського вогню постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема, Времівка і Новопіль на Донеччині та Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Оріхів, Малі Щербаки і Кам'янське на Запоріжжі.

На Херсонському окупанти обстріляли, зокрема, Качкарівку, Республіканець, Тягинку, Іванівку, Новотягинку, Токарівку, Інгулець, Херсон, Благовіщенське та Розлив.

8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотно-тактичних навчань.

Ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці, впевнений начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Британська розвідка вважає, що нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Зараз ви читаєте новину «Що насправді криється за навчаннями РФ та Білорусі: відповідь Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути