вівторок, 10 квітня 2018 08:55

Смоленська трагедія: у Москві в труни розклали пакети, пляшки та частини чужих тіл

Смоленська трагедія: у Москві в труни розклали пакети, пляшки та частини чужих тіл
У Польщі однією з основних версій катастрофи під Смоленськом розглядають вибух на борту літака, який стався ще до його зіткнення із землею. Фото: Газета.Ru

Польські судмедексперти виявили 69 фрагментів тіл 26 жертв Смоленської катастрофи у трунах інших людей.

Про це повідомила речниця Національної прокуратури Польщі Ева Бялік, передає РАР.

"Попередні висновки експертів, які працювали над ексгумацією та судмедекспертизою жертв Смоленської катастрофи, шокують. 69 знайдених людських останків від 26 осіб були в трунах інших жертв", - повідомила Бялік.

Внаслідок ексгумації поляки виявили підміну восьми тіл та посторонні предмети у трунах: гумові рукавиці, пакети, пляшки.

Тіла жертв Смоленської трагедії були доставлені до Польщі у трунах, запечатаних росіянами. Сім'ї мали великі підозри, однак їм було заборонено відкривати труни. Польські експерти проаналізували судово-медичну документацію, надану росіянами. У 90% випадків знайшли грубі помилки. Росіяни описували внутрішні органи загиблих, яких вони за життя не мали. Більше того, у Москві не зробили судмедекспертизу понад 30% загиблих.

Після цього національний прокурор ініціював розслідування, яке повинно пояснити, хто і чому заборонив відкривати труни після того, як їх привезли з Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін - полякам про Смоленську трагедію: "Подорослішайте"

10 квітня 2010 року під російським Смоленськом розбився літак ТУ-154М. На його борту були 96 людей – всі вони загинули. Серед них – президент Польщі Лех Качинський і багато високопосадовців. Всі вони летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Варшава тоді звинувачувала в авіакатастрофі двох російських диспетчерів.

Зараз у Польщі однією з основних версій катастрофи розглядають вибух на борту літака, який стався ще до його зіткнення із землею.

Зараз ви читаєте новину «Смоленська трагедія: у Москві в труни розклали пакети, пляшки та частини чужих тіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути