Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 16:33

ЗМІ: Кім Чен Ин витратив резервний фонд КНДР

ЗМІ: Кім Чен Ин витратив резервний фонд КНДР
Випробування ядерної зброї та міжнародні санкції призвели до практично повного спустошення резервного фонду КНДР. Фото: dt.ua

Випробування ядерної зброї та міжнародні санкції привели до практично повного спустошення резервного фонду Північної Кореї.

Про це повідомляє Radio Free Asia з посиланням на джерела в Китаї, пов'язані з північнокорейським керівництвом. Один із співрозмовників видання розповів: "Через екстравагантні витрати Кім Чен Ина кошти резервного фонду, який дістався йому від батька, Кім Чен Іра, закінчуються".

А також додав, що ядерні випробування і запуски балістичних ракет фінансувалися з цього фонду.

Крім того, Пхеньян витратився на будівництво гірськолижного курорту на сході країни та інші масштабні пропагандистські проекти.

Джерела переконані, що на сьомому році правління Кім Чен Ин зіткнувся з проблемою дефіциту фінансових ресурсів, які необхідні для управління країною.

Співрозмовник розповів про своє знайомство зі співробітниками так званого "Офісу 39" . Ця організація щорічно приносить в бюджет КНДР від $500 млн до $1 млрд. Займається контрабандою, торгівлею наркотиками та міжнародним шахрайством зі страховками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР може вдарити по США за кілька місяців - прогноз ЦРУ

Керівництво "Офісу" стурбоване станом справ. Високопоставлені чиновники знають про проблему. Ситуацію ускладнюють міжнародні санкції, наприклад, заборона на використання північнокорейських робітників за кордоном.

З 1 січня 2018 року Резервний фонд Росії припинив існування. Було ухвалено рішення об'єднати його з Фондом національного добробуту.
До початку грудня в ньому залишалося близько $17 млрд, але було ухвалено рішення об'єднати його з Фондом національного добробуту і всі додаткові доходи від нафтогазової галузі спрямовувати туди, пише Росбалт.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Кім Чен Ин витратив резервний фонд КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути