Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2018 06:15

Російський Резервний фонд припиняє існування

Російський Резервний фонд припиняє існування
Резервний фонд припиняє існування. Фото: РБК

З 1 січня 2018 року Резервний фонд Росії припинив існування. Було ухвалено рішення об'єднати його з Фондом національного добробуту.

До початку грудня в ньому залишалося близько $17 млрд, але було ухвалено рішення об'єднати його з Фондом національного добробуту і всі додаткові доходи від нафтогазової галузі спрямовувати туди, пише Росбалт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав бюджет на 2018 рік: держборг вражає

Резервний фонд був створений в 2008 році, він мав стати джерелом фінансування дефіциту бюджету на випадок різкого падіння доходів казни. На піку – в середині 2008 року – обсяг фонду перевищував $140 млрд. До початку агресії проти України у фонді було до $90 млрд, після чого резерви почали стрімко скорочуватися.

Фонд національного добробуту створювався як частина механізму пенсійного забезпечення на тривалу перспективу і фінансування довгострокових самоокупних інфраструктурних проектів. Він тривалий час становив $80-90 млрд, але до грудня 2017 року скоротився до $67 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Російський Резервний фонд припиняє існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути