неділя, 24 жовтня 2021 18:10

Смертельний постріл Болдвіна: в центрі уваги слідства опинилися дві особи

Смертельний постріл Болдвіна: в центрі уваги слідства опинилися дві особи
Працівника, який заміняв постійного реквізитора на зйомках фільму з Алеком Болдвіном, звинувачують у смерті  Галини Гатчинс. Фото: Instagram/halynahutchins

У день смерті операторки-українки 42-річної Галини Гатчинс на зйомках фільму в США за реквізит відповідала особа, яка працювала замість постійного реквізитора.

Про це пише The New York Post.

За інформацією видання, до трагедії на знімальному майданчику панував хаос.

Того дня приблизно шість членів знімальної групи оголосили страйк через незадовільні умови праці - перепрацювання і проблеми із зарплатою. Вони збиралися покинути майданчик.

Серед тих, хто пішов, був реквізитор. Замість нього до роботи приступила інша особа, ім'я якої не розкривається. Саме її звинувачувала в події неназвана помічниця режисера зі сценарієм, яка заявила про це рятувальникам за номером 911.

"Цей покидьок кричав на мене за обідом через заміни. Ви бачили, як він кричав на мене за столом? Він мав перевірити зброю. Він несе відповідальність за це", - казала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заснували стипендію імені загиблої Галини Гатчінс

Трагедія сталася приблизно через 6 год. після заміни частини знімальної групи.

Джерела стверджують, що Гатчинс виступала за безпечніші умови праці. У своєму Instagram вона висловила солідарність з колегами у зйомках, які протестували.

Тим часом у центрі уваги справи про загибель Гатчинс і поранення режисера Джоела Суози опинилися двоє осіб.

Це збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальна за зброю на знімальному майданчику, та асистент режисера Дейв Голлс, пише DW.

Ґутьєррес-Рід підготувала зброю до зйомок, а Дейв Голлс передав її Алеку Болдвіну, запевнивши у тому, що вона не заряджена бойовими патронами. Голлс "не знав про те, що зброя була заряджена бойовими патронами", зазначається у попередньому звіті поліції.

Американський кіноактор 63-річний Алек Болдвін випадково застрелив із гвинтівки операторку й поранив режисера на знімальному майданчику вестерна "Іржа" в Нью-Мехіко. Загибла Гатчинс народилася в Україні й виросла на радянській військовій базі за Полярним колом. Вивчала журналістику в Києві й кінематограф у Лос-Анджелесі. 2019 року журнал American Cinematographer назвав її "новою зіркою".

Зараз ви читаєте новину «Смертельний постріл Болдвіна: в центрі уваги слідства опинилися дві особи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути