середа, 28 грудня 2022 12:17

Смертельна снігова буря у США не вщухає: замерз навіть Ніагарський водоспад
35

У США зросла кількість жертв снігового урагану
Фото: eastnews.ua
У США зросла кількість жертв снігового урагану
У США зросла кількість жертв снігового урагану
У США зросла кількість жертв снігового урагану
У США зросла кількість жертв снігового урагану

У Сполучених Штатах Америки через декілька днів після смертоносної снігової бурі, яка накрила більшу частину країни, збільшилася кількість жертв.

У нью-йоркському окрузі Ері загинули щонайменше 31 людина, ще в 11 штатах – 25 осіб. Влада назвала погоду аномальною, повідомляє CNN. Через сильні морози частково замерз навіть Ніагарський водоспад. У Буффало (друге за кількістю населення місто штату після Нью-Йорка) випало понад 127 см снігу.

"Кількість загиблих може зрости ще більше, оскільки екстрені служби все ще перевіряють будинки й автомобілі на наявність тих, хто потребує допомоги. На жаль, ми знаходимо тіла на вулицях і в заметах", – заявив виконавчий директор округу Ері Марк Полонкарц.

Понад 7 тис. комунальних служб цілодобово працювали над відновленням електропостачання в цьому районі, прибираючи зламані дерева та ремонтуючи стовпи.

Тим часом поліція Буффало до полудня вівторка заарештувала не менш як вісім осіб, які намагалися скоїти крадіжки зі зламом під час урагану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нью-Йорк накрила найпотужніша за останні 50 років снігова буря: десятки загиблих

Роботу пожежних та інших аварійно-рятувальних служб у цьому районі було ускладнено через сотні авто, покинутих у снігу після сильної хуртовини. У Буффало запровадили заборону на кермування, тому що комунальники витратили два дні, щоб розчистити хоча б одну смугу руху на кожній вулиці для проїзду машин екстрених служб.

"Багато доріг зараз повністю заблоковані, до них немає доступу. І люди намагаються проїхати цими дорогами або потрапити в ці райони, але не можуть. Будь ласка! Я благаю: залишайтеся вдома. Якщо це екстрена ситуація, телефонуйте 911", – додав Полонкарц.

Шторм у Буффало вважається сильнішим за хуртовину 1977 року, у результаті якої загинули 23 особи. Снігова хуртовина тривала 37,5 год. Навіть аварійно-рятувальні машини часом застрягали у снігу.

"Наші рятувальники рятували рятувальників", – сказала заступниця мера Буффало Крістал Родрігес-Дебні.

Очікується, що до кінця тижня морози спадуть, тож є загроза підтоплення окремих районів.

26 грудня президент США Джо Байден затвердив оголошення надзвичайного стану в штаті Нью-Йорк. Після цього 100 військових поліцейських Нацгвардії Нью-Йорка вирушили до округу Ері разом з поліцейськими з інших підрозділів.

Міжнародний аеропорт "Буффало-Ніагара" залишиться закритим щонайменше до 28 грудня. Водночас основні автомагістралі, зокрема шосе штату Нью-Йорк, міжштатні автомагістралі 20 та 990, маршрути 400 і 219 знову відкриті.

27 грудня повені після потужних дощів накрили південь Філіппін. Щонайменше 13 людей стали жертвами негоди. У вівторок рівень води потроху почав спадати. Водночас пошуки ще 31 зниклої безвісти особи тривають. Більшість загиблих потонули.

Унаслідок раптових повеней після двох днів проливних дощів, які зірвали святкування Різдва, понад 45 тис. людей змушені були евакуюватися у центри притулку.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна снігова буря у США не вщухає: замерз навіть Ніагарський водоспад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути