пʼятниця, 09 квітня 2021 09:05

Смерть чоловіка під час затримання: лікар у суді назвав причину

Смерть чоловіка під час затримання: лікар у суді назвав причину
Афроамериканець 46-річний Джордж Флойд помер 25 травня торік після того, як був затриманий поліцією у Міннеаполісі. Смерть настала від задушення, за висновком експерта. Фото: REUTERS

Смерть американця Джорджа Флойда, який помер під час затримання в травні торік, настала від задушення. Препарати, які він вживав, не могли вплинути на респіраторну функцію його організму. Підтвердженням цього є відео, на якому частота дихання Флойда була в межах норми.

Такі свідчення дав у суді американський пульмонолог Мартін Тобін. Медик стверджує, що Флойд помер від нестачі кисню внаслідок задушливого прийому, який застосував поліцейський Дерек Шовін, пише ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родині Флойда виплатять рекордну компенсацію

"Флойд помер від низького рівня кисню. Це призвело до пошкодження мозку, а також спричинило аритмію, яка зупинила його серце", - заявив експерт.

Тим часом адвокат поліцейського, якого звинувачують в загибелі Флойда, представив у суді нове відео. Ці кадри свідчать, що офіцер не душив Флойда коліном, як вважалося раніше.

Афроамериканець 46-річний Джордж Флойд помер 25 травня торік після того, як був затриманий поліцією у Міннеаполісі, головному місті штату Міннесота. Поліцейський, який затримував чоловіка, притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли затриманий говорив, що не може дихати. Історія Флойда спричинила хвилю протестів проти неправомірних дій поліції. Мирні протести у багатьох містах США супроводжувалися погромами та грабежами: люди підпалювали і трощили автівки й крамниці.

Зараз ви читаєте новину «Смерть чоловіка під час затримання: лікар у суді назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути