Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2020 10:55

Слонів лікуватимуть марихуаною

Слонів лікуватимуть марихуаною
Слони у Варшавському зоопарку / fakt.pl

Варшавський зоопарк досліджує, наскільки медична марихуана зменшує стрес і знервованість у тварин. Першими у програмі стануть слони. Їхню поведінку найкраще вивчили.

"Знаємо, як кожен із наших слонів поводиться, чи має схильність до агресії, його становище в групі. Регулярно перевіряємо стан здоров'я кожного, роблячи аналізи крові. Якщо побачимо позитивні наслідки, долучимо до програми інших звірів", - розповіла керівниця Відділу реабілітації звірів зоопарку Аґнєшка Чуйковська. Пише інтернет-версія польського телеканалу Polsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слони знайшли незвичайне застосування ногам

Першою пройде експериментальне лікування африканська слониха Фредзя. У березні померла лідер стада Ерна. Тварина має пристосуватися до нових умов. У групі повинна встановитися нова ієрархія.

У слонів сильний зв'язок у стаді. Смерть близької особини може сильно порушити їхню психофізичну рівновагу на кілька місяців чи навіть років.

Головний екстракт медичної коноплі – каннабідол, позбавлений психоактивних речовин. Стимулює рецептори, відповідальні за вироблення так званих гормонів щастя - серотоніну й дофаміну. Допомагають боротися з депресією та неврозами.

Зараз ви читаєте новину «Слонів лікуватимуть марихуаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути