четвер, 13 серпня 2020 08:40

Сльозогінний газ і гумові кулі: як минула ніч у Мінську

Сльозогінний газ і гумові кулі: як минула ніч у Мінську
У Білорусі почалися масові протести після оголошення екзит-полів результатів виборів президента республіки, відповідно до яких перемогу здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Фото: REUTERS

Протестні акції в Мінську в ніч на 13 серпня завершилися без екстремального протистояння, характерного для останніх трьох ночей після президентських виборів.

Білоруські ЗМІ і очевидці повідомляли про локальному протистоянні силовиків і протестуючих, які переростали в запеклі сутички. Цієї ночі силовики, в основному, обмежувалися присутністю в місцях скупчення протестуючих, повідомляє Інтерфакс.

Учасники акцій концентрувалися біля станцій метро, скандували вже звичні гасла "Йди" і "Верим, можам, пераможам!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська дала свідчення проти членів свого штабу – провладні ЗМІ

За даними ЗМІ, в мікрорайоні Кам'яна Гірка в Мінську силовики застосували сльозогінний газ. Раніше там були споруджені барикади з лавок і клумб і перекрито кілька смуг на проїзній частині на виїзд з міста. Очевидці також повідомляли, що біля ТЦ "Магніт" на Петрівщине людей розганяли гумовими кулями.

В основному на вулицях Мінська збиралися групи по кілька сотень людей, які розсіювалися по мірі наближення силовиків. Також учасники акцій на нетривалий час перекривали дорожній рух. Після наближення ОМОНу вони розбігалися.

Після виборів президента в Білорусі три ночі поспіль проходили жорсткі сутички учасників акцій протесту з правоохоронними органами. Люди не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%. В результаті жорстокого розгону демонстрантів за три ночі затримано більше 6 тис. людей, в лікарнях перебуває понад 250 постраждалих, одна людина загинула.

Зараз ви читаєте новину «Сльозогінний газ і гумові кулі: як минула ніч у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути