четвер, 14 квітня 2022 08:21

Услід за кораблем: Росія втратила членство в кількох органах ООН

Услід за кораблем: Росія втратила членство в кількох органах ООН
На засіданні Економічної та соціальної ради (ЕКОСОР), коли обирали нових членів на виборах до різних допоміжних органів ООН Росія не змогла продовжити своє членство в кількох з них Фото: @SergiyKyslytsya

Росію не переобрали до кількох допоміжних органів Організації об'єднаних націй.

Про це написав у Twitter постпредставник України в ООН Сергій Кислиця.

На засіданні Економічної та соціальної ради (ЕКОСОР), коли обирали нових членів на виборах до різних допоміжних органів ООН Росія не змогла продовжити своє членство в кількох з них. Вона не набрала достатньої кількості голосів у результаті таємних голосувань.

"Сьогоднішні вибори органи ЕКОСОС послали російський корабель на ...", – написав Кислиця.

Росія більше не є членом Постійного форуму корінних народів, не пройшла до Комітету ООН з неурядових організацій, а також до виконавчих бюро дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ООН-Жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насильно перевезених до Криму громадян України допитує ФСБ

Замість Росії у Постійний форум корінних народів переважною більшістю голосів обрали Україну. Її представлятиме представник кримськотатарського народу Сулейман Мамутов. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Прокурор на процесі над експрезидентом Сербії Слободаном Мілошевичем у Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії Джеффрі Найс закликав світ виключити Росію з Ради безпеки ООН. Дуже важливий крок, який слід зробити, - це вигнати Росію з Ради безпеки або скасувати її право вето. Це право еквівалентне тому, що Гітлер отримав би право вето 1944 року, щоб сказати, кого судитимуть у Нюрнберзі 1946 року. Якщо позбавити РФ права вето, то тоді вона може постати перед судом за злочини, пов'язані з агресією проти іншої країни, сказав Найс. Інший спосіб притягнути РФ до відповідальності полягає в тому, щоб після закінчення російсько-української війни російські потенційні підсудні були б видані Росією.

Зараз ви читаєте новину «Услід за кораблем: Росія втратила членство в кількох органах ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути