Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2020 12:23

Скасування роумінгу та єдина економічна зона: ЄС готує нововведення

Скасування роумінгу та єдина економічна зона: ЄС готує нововведення
Європарламент заявить про намір створити єдину економічну зону і підтримає поступову інтеграцію в енергетичний союз, транспортне співтовариство та єдиний цифровий ринок. Фото: Reuters

Європейський парламент збирається закликати створити єдиний економічний простір між Євросоюзом і країнами Східного партнерства.

До цього простору входить і Україна, про це написано у проєкті звіту Європарламенту, передає "Радіо Свобода".

Також у документі засуджують дестабілізацію та інші незаконні дії з боку Росії у країнах Східного партнерства - Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС визначив умови, за яких можна знімати карантин

Проєкт можуть схвалити у травні. Європарламент також підтвердить суверенне право країн Східного партнерства на інтеграцію з ЄС. Крім того, Брюссель підкреслить, що політика щодо цього блоку може сприяти процесу поступового вступу до Євросоюзу.

Згідно з документом, Європарламент заявить про намір створити єдину економічну зону і підтримає поступову інтеграцію в енергетичний союз, транспортне співтовариство та єдиний цифровий ринок. Також запропонують скасувати роумінг між країнами ЄС та учасницями партнерства.

Програму "Східне партнерство" запустили 2009 року для зближення колишніх радянських республік з ЄС без явної пропозиції про майбутнє членство. Відтоді Грузія, Молдова та Україна підписали угоди про асоціацію з ЄС, зокрема угоди про вільну торгівлю.

Заклик ООН до глобального припинення вогню згодні підтримати 3 із 5 постійних членів Ради Безпеки ООН. Завдяки цьому можна більше зосередитися на пандемії коронавірусу, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Зараз ви читаєте новину «Скасування роумінгу та єдина економічна зона: ЄС готує нововведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути