Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 13:26

Скарб золотих монет у піаніно не дістанеться власникам
8

У старому піаніно виявили скарб золотих монет
Фото: Daily Mail
У старому піаніно виявили скарб золотих монет
У старому піаніно виявили скарб золотих монет
У старому піаніно виявили скарб золотих монет
У старому піаніно виявили скарб золотих монет

913 золотих соверенів XIX ст., знайдених у старому піаніно у Великій Британії, не дістануться колишнім власникам інструмента.

20 квітня збіг термін розшуків законних власників знахідки. За британськими законами, монети оголосили національним скарбом, пише Daily Mail.

Мег і Грем Хеммінгси зі Шропшира володіли старовинним піаніно 33 роки. Інструмент придбали для занять своїх чотирьох дітей. Коли діти виросли, подружжя подарувало піаніно місцевій школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всередині музейного експонату знайшли цікавий скарб

У вересні минулого року директор школи попросив фахівця Мартіна Бекхауса налаштувати інструмент. Під клавішами майстер виявив цінний скарб – 913 золотих соверенів 1847-1915 років. Вартість знахідки експерти оцінили в 500 тис. фунтів (понад 17 млн грн - ред.).

Оголосили розшуки законного власника скарбу. Знайшлися 40 претендентів. Проте жоден не зміг довести свої права. Отже, скарб оголосили власністю британської корони.

Половину вартості знахідки, 250 тис. фунтів, виплатять 61-річному Бекхаусу. Частку отримає і школа, яка прийняла в дар антикварний інструмент. Старовинні монети виставлять у Британському музеї. Колишні власники піаніно не можуть претендувати на скарб, адже пожертвували свою власність на благодійність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні річки знайшли тисячі цінних артефактів

Власник приватної колекції з Великої Британії Нік Мід придбав на eBay списаний танк Т-54 за $35 тис. У паливному баку старого радянського Т-54 виявив 5 золотих зливків. Кожен вагою близько 5 кг. Вартість скарбу оцінюють у 2,3 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Скарб золотих монет у піаніно не дістанеться власникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути