Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 17:06

Скандальний політик очолив уряд Вірменії

Скандальний політик очолив уряд Вірменії
Серж Сарґсян був президентом країни з 2008 по 2018 рік. Фото:haynews.am

Парламент Вірменії обрав колишнього президента Сержа Сарґсяна на посаду прем'єр-міністра країни. В цей час під вікнами парламенту протестувальники оголосили ненасильницьку революцію.

За Сарґсяна проголосували 77 депутатів Національних зборів, проти - 17, повідомляє Newsam.

Він став першим прем'єром після змін у конституції країни. За новим основним законом, Сарґсян є найвпливовішою особою у державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка хочуть узаконити корупцію

17 квітня в очікуванні виборів активісти оточили будівлі Генпрокуратури, Центрального банку, Касаційного суду, комітету держприбутків і новий корпус уряду. Там розташовані кілька міністерств, зокрема міністерство закордонних справ і міністерство юстиції. Закликали співробітників міністерств до страйку.

Організатор протестів - опозиціонер Нікол Пашинян - анонсував масштабну акцію протесту на вечір 17 квітня біля головної будівлі уряду. Оголосив про ненасильницьку оксамитову революцію. Вона полягатиме у мітингах та блокуваннях роботи урядових закладів. Поліція затримала його сина - Ашота Пашиняна.

За останні 10-12 років правляча верхівка Вірменії незаконно вивезла з країни $ 7,5 млрд. Одним з головних дійових осіб кримінальної Вірменії є брат президента країни Сержа Сарґсяна - Олександр Сарґсян. Він відомий тим, що вимагає від підприємців віддати 50% бізнесу. Застосовує різні засоби тиску. Особливо незговірливих партнерів усуває, - повідомляє сайт "Поистине", створений російським ісламським громадським діячем, письменником і блогером Гейдаром Джемаль.

Вранці 17 квітня поліція в столиці країни Єревані стягнула водомети і бронетехніку в наметове містечко опозиціонерів. Демонстранти блокують центр міста з 13 квітня.

За добу до того прихильники опозиції влаштували масові акції протесту. Майже повністю перекрили рух у центрі міста. Зупинили роботу трьох станцій метро. Поліція Вірменії оголосила, що всі дії активістів незаконні. Вони обмежують право громадян на свободу пересування. Увечері кількість протестувальників сягла 20 тис. чоловік і продовжує зростати, повідомляє Deutsche Welle.

"Призначення Сержа Сарґсян на посаду прем'єр-міністра - це лише привід для протестів. Основна причина - це рівень корумпованості уряду, який був і залишається і за часів Сержа Саргсян", - заявив "Голосу Столиці" політичний аналітик-міжнародник Ілля Куса.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний політик очолив уряд Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути