пʼятниця, 20 серпня 2021 16:15

Сім співробітників спецслужб РФ поповнили санкційний список Великої Британії через отруєння Навального

Сім співробітників спецслужб РФ поповнили санкційний список Великої Британії через отруєння Навального
Велика Британія внесла сім нових прізвищ в санкційний список через отруєння Навального. Фото: Reuters

У п'ятницю, 20 серпня, Велика Британія запровадила санкції проти семи оперативних співробітників російської розвідки, яких підозрюють в отруєнні опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомило видання Reuters.

Санкційний список оновили сімома прізвищами. Туди потрапили Олексій Александров, Володимир Паняєв, Іван Осипов, Володимир Богданов, Кирило Васильєв, Станіслав Макшанов та Олексій Сєдов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратника Навального оголосили в міжнародний розшук

"Александров був оперативним співробітником криміналістичної служби, яка була в Томську, де отруїли Навального", - йдеться в записі санкційного списку.

Співробітникам оперативної розвідки, що потрапили під санкції, заборонили в'їзд на територію Великої Британії та заморозили активи.

"Докази, зокрема телефонні й дорожні записи, свідчать про те, що Александров був одним з оперативників, причетних до застосування хімічної зброї при спробі вбивства лідера російської опозиції Олексія Навального під час його візиту до Сибіру в серпні 2020 року", - йшлось у повідомленні.

Російського опозиціонера Олексія Навального звинуватили в створенні об'єднання, що зазіхає на особистість громадян. Йдеться про створений ним некомерційний Фонд боротьби з корупцією. Опозиціонера звинувачують у тому, що він разом з соратниками поширювали заклики до участі громадян в "неузгоджених мітингах".

Зараз ви читаєте новину «Сім співробітників спецслужб РФ поповнили санкційний список Великої Британії через отруєння Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути