Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2023 08:38

Сі Цзіньпін зробив гучну заяву про повернення Тайваню під контроль КНР

Сі Цзіньпін зробив гучну заяву про повернення Тайваню під контроль КНР
Лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що "жодна сила" не зупинить повернення Тайваню під контроль Китаю. Фото: eastnews.ua

Ніяка сила не зможе перешкодити возз'єднанню Китаю і зупинити повернення Тайваню під контроль Пекіна.

Про це заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін на святковому прийнятті в Пекіні з нагоди 74-ї річниці утворення Китайської Народної Республіки, повідомило МЗС КНР.

"Досягнення повного возз'єднання Батьківщини є прагненням народу, вимогою часу та історичною необхідністю. Це не може бути зупинене ніякою силою. Наша сила походить від єдності і впевненість є ціннішою за золото. Китайський народ повинен продовжувати долати труднощі і йти вперед", – сказав китайський лідер.

У своїй промові Сі наголосив на необхідності твердо дотримуватись принципу одного Китаю та "Консенсусу 1992 року" (політичний термін, який з'явився 1992 року після зустрічі урядовців КНР і Тайваню, де вони визнали єдність Китаю, та підтвердили, що Китай і Тайвань не є окремими державами – Gazeta.ua).

Він закликав захищати фундаментальні інтереси китайської нації, сприяти мирному розвитку відносин між материком і островом, а також поглиблювати інтеграцію з Тайванем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент США зробив заяву щодо вторгнення Китаю у Тайвань

Китайський лідер також вказав на важливість дотримання ще одного принципу: "одна країна, дві системи" (діє від початку 80-х і дозволяє співіснування соціалістичної системи КНР із капіталістичними системами Гонконгу, Макао і Тайваню – Gazeta.ua).

Сі пообіцяв підтримку "патріотам", які керують Гонконгом і Макао, та запевнив, що Пекін допомагатиме цим двом автономним районам розвивати економіку та зберігати стабільність. Він закликав націю зміцнити впевненість і прагнути єдності в побудові сильного Китаю та досягненні національного відродження.

Китай вважає Тайвань своєю провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Острів вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Японія збудує у південній префектурі Окінава мережу укриттів та бомбосховищ на випадок надзвичайної ситуації чи збройного конфлікту в Тайвані. Китай вважає острівну державу своєю територією і прагне узяти її під контроль Пекіна.

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні".

Зараз ви читаєте новину «Сі Цзіньпін зробив гучну заяву про повернення Тайваню під контроль КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути