неділя, 29 жовтня 2017 06:06

Серійного убивцю котів розшукують протягом 3 років

Правоохоронці підозрюють, що він може "переключитися" на жінок.

Маніяка, котрий полює на домашніх тварин в районі Лондона та по всій Великій Британії, розшукують три роки, повідомляє ВВС.

Перші повідомлення про невідомого, котрий убиває котів, з'явилися в 2015 році. За 3 роки зловмисник убив десятки тварин, але досі не відомий його портрет.

"Це дивно, - говорять журналісти. - Адже манiяк полює на тварин в приміській території. Люди зазвичай обвішують свої котеджі камерами спостереження, аби убезпечити своє майно".

Відомі лише кілька характерних рис убивці: чоловік років 40, волосся темне, русяве. Носить чорний одяг. Можливо, використовує лампу або кишеньковий ліхтарик.

Виявити ДНК убивці на шерсті котів дуже складно. Поліціянти припускають, що маніяк може носити рукавички.

Автор: ВВС
  Маніяк орудує в селах поблизу Лондона, хоча здійснював напади по всій Англії
Маніяк орудує в селах поблизу Лондона, хоча здійснював напади по всій Англії

Правоохоронцям та активістам вдалося встановити почерк убивці: він приманює тварин з допомогою ласощів для домашніх улюбленців, крабових паличок чи шматочків сирої курчатини. Убиває одним різким ударом. Потім чекає близько півгодини, щоб кров звернулася, після чого калічить котячі тіла.

Одною із останніх жертв маніяка стала кішка Скутер. Її господиня Шантель розповідає, що вона походжала по будинку перед сном. Скутер спостерігала за нею. Потім раптово зникла. Вранці сусід повідомив Шантель, що знайшов Скутер біля свого будинку — кішка мала вигляд, ніби її збила машина.

Поки жінка пішла за ковдрою, щоб накрити Скутер, тіло тварини зникло. Пізніше вже інший сусід повідомив жінці, що на його газоні лежить Скутер. Тіло тварини було покалічене — розпороте лезом від голови до живота.

Автор: ВВС
  Скутер стала однією з останніх жертв убивці
Скутер стала однією з останніх жертв убивці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали пенсіонера-серійного вбивцю

Будіка Райзинґ та її коханий Тоні Дженкінс організували спільноту господарів котів, котрі постраждали від маніяка. Люди намагаються співпрацювати з правоохоронцями та створили спільноти в соцмережах.

Ця тема приваблює забагато інтернет-тролів, говорять активісти. Дехто звинувачує їх у роздуванні паніки — мовляв, котів убивають лисиці та інші дикі звірі.

Правоохоронці не розділяють легковажного ставлення громадськості до убивці котів.

"Коти є втіленням жіночності. Багато маніяків починали з тварин, бо вони більш піддатливі, ніж люди. Нема гарантії, що маніяк не "переключиться" на людей," - говорить детектив Енді Коллін.

Власник собаки, який попросив знайомого вбити свою вівчарку молотком, сидітиме за ґратами 4 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Серійного убивцю котів розшукують протягом 3 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути