пʼятниця, 10 березня 2023 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Сербія може запровадити санкції проти РФ: заява Вучича

Сербія може запровадити санкції проти РФ: заява Вучича
На Росію обрушилися безпрецедентні санкції Заходу та Європи після вторгнення в Україну у лютому торік. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Президент Сербії Александар Вучич допускає запровадження санкцій проти Росії на тлі воєнної агресії проти України.

Лідер країни "не клянеться", що таких обмежувальних заходів не буде в майбутньому. Про це Вучич заявив в інтерв'ю телеканалу Happy.

"Я не клянуся, що ми не будемо. І не можу поклястися, тому що це було б безвідповідально. Але твердість нашої позиції така, що нам не доводилося цього робити досі", – сказав Вучич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія розчарувала Кремль ‒ аналітики ISW

Також зазначив, що Сербія одразу відкрито виклала свою позицію щодо повномасштабного вторгнення РФ до України у Раді безпеки країни. За його словами, Бєлград стежить за кожним словом та "іноді розплачується" за свою політику.

"Ми не запроваджуємо санкції проти Російської Федерації, і я написав висновок до Ради безпеки Сербії. Ми радилися по кожному слову, але я їх написав сам, власноруч. Ми стежили за кожним словом та визначали політику Сербії, за що іноді розплачуємось", – зауважує президент країни.

Cербія передала Україні 3,5 тис. ракет для РСЗВ "Град". Транзит боєприпасів здійснювався через Туреччину та Словаччину, повідомив міністр оборони країни Мілош Вучевич.

Сербія вирішила направити в Україну гуманітарну допомогу. Вона спрямована на підтримку енергосистеми країни.

Александар Вучич нещодавно публічно засудив дії Кремля та сказав, що вже кілька місяців не спілкується з президентом РФ Володимиром Путіним. Він сказав, що Сербія не підтримує війну проти України та виступає за її територіальну цілісність.

Зараз ви читаєте новину «Сербія може запровадити санкції проти РФ: заява Вучича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути