Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Сенатори США закликали Пентагон надати Україні винищувачі

Сенатори США закликали Пентагон надати Україні винищувачі
Сенат Сполучених Штатів закликав Пентагон передати військові літаки Україні. Фото: pixabay.com

Сенат Сполучених Штатів закликав Пентагон передати військові літаки Україні, яка обороняється від російської навали. До нового пакету військової допомоги також просять додати льотне підготування українських пілотів.

Відповідний лист з проханням розглянути питання передавання літаків відправив 18 липня сенатор Ден Салліван від штату Аляска міністру оборони США Ллойду Остіну й голові Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі. Про це передає Fox News.

Авторами звернення були ще п'ять політиків: Теммі Дакворт від штату Іллінойс; Роджер Вікер від штату Пенсільванія; Річард Блюменталь від штату Коннектикут; Роберт Портман від штату Огайо; Ліндсі Грем від штатуПівнічна Кароліна.

Американські сенатори закликали збільшити швидкість розгортання оборонної допомоги. Її погодили в травні в рамках пакета "Додаткових асигнувань для України" на $20 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: що туди входить

"Хоча засоби ППО середньої та великої дальності й HIMARS, додані в пакети допомоги від 27 червня та 8 липня, є хорошим початком, ці системи мати доправити в темпі й у достатній кількості для того, щоб вплинути на результат бойових дій на Донбасі, Херсонщині та інших регіонах", – ідеться в листі.

Сенатори попросили Пентагон діяти оперативно, координуючись із союзниками й партнерами НАТО, "щоб негайно передати це обладнання українським військовим". Також США можуть надати Україні винищувачі нового покоління, вважають політики.

Адміністрація президента США Джо Байдена ще не підтримала надання військових літаків Україні. Деякі офіційні особи раніше стверджували, що це може призвести до ескалації війни й виявитися складним з погляду логістики для належного обслуговування винищувачів і навчання пілотів.

Однак офіційні особи США й України заявили виданню, що українські пілоти "більш ніж здатні" навчитися на сучасних американських літаках за декілька місяців.

Понад 30 країн світу надали Україні військову допомогу – озброєння і техніку. Пропонують також нові ініціативи. Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час відкриття зустрічі "Рамштайн-4" у віртуальному форматі.

Така підтримка є результатом трьох попередніх зустрічей Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Зараз ви читаєте новину «Сенатори США закликали Пентагон надати Україні винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути