понеділок, 26 квітня 2021 12:53

Ще одне італійське місто продає будинки за €1

Ще одне італійське місто продає будинки за €1
Місто Кастільйоне-ді-Сицилія / Муніципалітет Кастільйоне-ді-Сицилія

Ще одне місто в Італії вирішило продавати будинки за символічною ціною в €1 - сицилійське Кастільйоне-ді-Сицилія.

Міська влада продає приблизно 900 покинутих будинків. Здебільшого вони розташовані в найстаріших частинах міста. Приблизно половина перебуває в жахливому стані. Їх продають за символічною ціною в €1. Решта в кращому стані. Їх оцінюють у €4-5 тис. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купив будинок на Сицилії за €1

Мер міста Антоніно Камарда зробив амбіційний проєкт, щоб вдихнути нове життя. Населення Кастільйоне-ді-Сицилія скоротилася з 14 тис. на початку 1900-х до майже 3 тис. зараз.

"Нам потрібно врятувати величезну архітектурну спадщину, сповнену історією. Забагато людей виїхали, залишивши безліч старих мальовничих будинків, багато з яких навіть належать до епохи Відродження", - говорить мер.

Кастільйоне-ді-Сицилія встановлює ціни на нерухомість відповідно до їхнього стану. Якщо одна й та ж власність зацікавить багатьох, то проведуть аукціон.

Проєкт запустили в березні 2021 року. Він є найбільшим у своєму роді. У місті понад 400 об'єктів нерухомості, які збереглися в пристойному стані й потребують мінімального ремонту. Потенційні покупці мають скласти план, який будинок їм потрібен, і як вони його відремонтують. Вони мають завершити ремонт упродовж трьох років.

Для виконання угоди потенційні покупці мають оформити в банку страховий поліс на ремонт на суму €4 тис. Поліс коштуватиме новому власнику €100 на рік.

Розташоване на скелястих схилах Етни Кастільйоне-ді-Сицилія розташоване над долиною Алькантара. На схилах ростуть виноградники, з яких роблять вино. Також це добре місце для походів річками, рафтингу, їзди на велосипеді.

Зараз ви читаєте новину «Ще одне італійське місто продає будинки за €1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути