четвер, 16 червня 2022 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Санкції в дії: російський мільярдер не може почати видобуток міді у Забайкаллі

Санкції в дії: російський мільярдер не може почати видобуток міді у Забайкаллі
Через санкції Росія зупинила роботи на найбільшому у країні мідному родовищі. Фото: ukrinform.ua

Російська компанія "Удоканська мідь" перенесла обіцяний запуск збагачувальної фабрики у Забайкальському краї РФ з 2022-го на 2023 рік.

Причиною цьому стали санкції, які Захід запровадив проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Про це заявив генеральний директор компанії Валерій Казікаєв, передає росЗМІ.

Компанія належить російському мільярдеру Алішеру Усманову. Вона займається розробкою Удоканського мідного родовища, що розташоване у Забайкальському краї.

Казікаєв пояснив, що "поточні зовнішньополітичні умови, що впливають на постачання обладнання", не дозволяють завершити будівництво фабрики у заплановані строки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції в дії: IKEA йде з Росії та Білорусі

Також він прив'язав проблеми на родовищі до Covid-обмежень у Китаї, оскільки саме китайський ринок є основним покупцем російської міді.

Керівництво компанії планує замінити західне обладнання російськими аналогами.

Директор з розвитку Інституту геотехнологій Михайло Лєсков визнав, що затримка із завершенням робіт на фабриці є хоч і не фатальною, але відчутною для усієї галузі російської економіки.

Удоканське мідне родовище є найбільшим у Росії та третім нерозробленим у всьому світі.

Щоб не втратити свої інвестиції та власність у Російській Федерації, міжнародним акціонерам доведеться негайно залишити російський ринок. Причиною цього є законопроєкт, який Держдума підтримала 24 травня в першому читанні. В Україні таким компаніям пропонують альтернативу.

На території Російської Федерації усе ще працюють 580 іноземних компаній. Серед них вісім - великі корпорації. Однак українська влада продовжує працювати над тим, щоб вони пішли з ринку країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Санкції в дії: російський мільярдер не може почати видобуток міді у Забайкаллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути