Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2019 07:23

Санкції проти "Північного потоку-2" вже на підході

Санкції проти "Північного потоку-2" вже на підході
Дозволи на будівництво газопроводу вже видали у Швеції, Німеччині, Фінляндії та території Росії. Фото: з відкритих джерел

У Конгрес США внесли законопроект, яким передбачено введення обмежувальних заходів щодо проекту "Північний потік-2" та інших російських газопроводів.

Про це заявила прес-служба сенатора Джона Баррассо.

Проект закону передбачає введення санкцій проти "Північного потоку-2".

"Закон про співпрацю в галузі енергетичної безпеки з союзниками в Європі, або Акт ESCAPE зміцнює енергетичну безпеку, надаючи їм стабільну і надійну американську енергію", - заявив сенатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2": назвали нові терміни запуску російського газопроводу

"Деякі європейські союзники США все більше залежать від російського газу, і Росія продовжує підривати мир і безпеку в Європі за допомогою різних механізмів, включаючи використання енергії як геополітичної зброї", йдеться в документі.

"Трубопровід "Північний потік-2" зробить Європу ще більш залежною від російського газу, підірвавши диверсифікацію європейських джерел енергії, поставок і маршрутів", - запевнив Баррассо.

"Північний потік-2" — російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність із уже існуючим "Північним потоком" — 55 млрд куб. м газу.

Він проляже вздовж газопроводу "Північний потік" дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти "Північного потоку-2" вже на підході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути