субота, 28 січня 2023 12:17

Саакашвілі розповів про роль Росії в його арешті

Саакашвілі розповів про роль Росії в його арешті
Міхеїл Саакашвілі вважає, що до його арешту причетна РФ. Фото: УП

Колишній президент Грузії, громадянин України Міхеїл Саакашвілі припускає, що до його повернення на батьківщину в жовтні 2021 року та арешту може бути причетна Росія.

Президент Росії Володимир Путін, його попередник Дмитро Медведєв і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров розпорядилися не тільки знищити його фізично, а й заарештувати і судити в Грузії, сказав Саакашвілі в інтерв'ю Spiegel

"Крім Росії, жодна інша країна у світі не визнала обвинувачення або вироки проти мене. Я хотів повернутися до Грузії, але час був поганий – незадовго до початку війни Росії проти України. Не виключено, що люди, які планували моє повернення до Грузії в жовтні 2021 року, були російськими агентами. Країна, у якій я народився, давно вже стала таємним союзником Путіна", – стверджує він.

Експрезидент Грузії вважає, що те, що відбувається з ним, – це ясний "меседж" Володимиру Зеленському.

"Він відмовився покинути країну на початку агресивної війни Росії, як і я, коли російські військові вторглися в Грузію 2008 року. Нас у Грузії тоді покарали за наші успішні реформи, точно так само, як зараз Зеленський платить ціну за свою антиолігархічну політику. За політику, бути частиною якої для мене було честю", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усе вирішує проросійський олігарх ‒ Деканоїдзе пояснила, чому Грузія не дає зброї Україні

Щодо своїх майбутніх планів Саакашвілі зазначив, якщо він виживе, то своє майбутнє він бачить лише в Україні.

"Я вже зіграв свою роль в історії цієї країни, і мені неймовірно пощастило, що в мене є можливість працювати із Зеленським, якого я бачу лідером вільного світу. Навпаки, дуже шкода бачити, як Грузія перетворюється на таємного союзника Кремля в цій війні", – додав він.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, які опублікував неурядовий центр "Емпатія", Саакашвілі не можна залишатися за ґратами через стан здоров'я. У висновку йдеться, що у Саакашвілі виявили понад 20 діагнозів, з яких 10 основних "несумісні з ув'язненням", а до арешту він був майже здоровий.

Україна офіційно пропонує Грузії передати колишнього грузинського президента Міхеїла Саакашвілі Києву. В Україні він зможе пройти лікування, яке йому необхідно. Або Грузія може відправити Саакашвілі лікуватися в будь-яку третю країну. Україна не втручається в суверенні справи інших країн і поради не дає. Саме тому пропозиція про передачу Саакашвілі в Україну є офіційною.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі розповів про роль Росії в його арешті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути