пʼятниця, 01 жовтня 2021 12:11

Саакашвілі не перетинав державний кордон Грузії - МВС

Саакашвілі не перетинав державний кордон Грузії - МВС
МВС Грузії каже, що Сааакашвілі не перетинав держкордон. Фото: УНІАН

Третій президент Грузії, а зараз голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Михеїл Саакашвілі не перетинав державний кордон Грузії.

Про це повідомили в МВС Грузії, передають "РИА Новости".

Натомість перебування Саакашвілі на батьківщині підтвердила його речниця Дарина Чиж.

"На сьогодні (1 жовтня. - Gazeta.ua) можу сказати, що він дійсно в Батумі. За рештою подій і за тим, як все відбуватиметься, стежте на його сторінці (у соцмережі. - Gazeta.ua)", - сказала Чиж "Радіо Свобода".

Додала, що не може коментувати подальший розвиток подій, пов'язаних із перебуванням Саакашвілі в Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії заарештували голову партії Саакашвілі

Прибуття політика в Грузію підтвердила й глава українського офіса простих рішень і результатів, у якому працював Саакашвілі, Марія Барабаш.

"Михайло Саакашвілі зараз у Грузії. Як керівник його офісу можу це підтвердити", - заявила Барабаш грузинському опозиційному телеканалу "Мтаварі Архі".

За її інформацією, Саакашвілі покинув Київ минулої ночі.

"Три дні тому він зібрав команду й сказав, що вирушає в Грузію. Оскільки зараз переломний момент для країни, коли вибір треба зробити між Європою і минулим. Сказав нам, що має їхати, тому що зараз важливий референдум", - сказала Барабаш.

Повернення на батьківщину Михеїла Саакашвілі після восьми років еміграції пов'язане з виборами до місцевих органів влади 2 жовтня.

1 жовтня він оприлюднив відео, у якому повідомив, що прибув до грузинського портового міста Батумі. Закликав прийти на вибори, щоб змінити владу в країні.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Ґарібашвілі днями заявив, що Саакашвілі заарештують, якщо він прибуде в країну. Голова грузинського уряду сказав, що "Саакашвілі заочно засуджений і заслуговує на в'язницю".

У січні 2018-го суд Грузії заочно засудив Саакашвілі до трьох років ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі не перетинав державний кордон Грузії - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути