неділя, 10 жовтня 2021 15:12

Розробили трекер для захисту жінок, які повертаються додому без супроводу

Розробили трекер для захисту жінок, які повертаються додому без супроводу
Наразі сервіс потребує тестування та фінансування. Фото: pixabay.com

У Великій Британії телефонна служба BT розробила трекер для захисту жінок, які ввечері повертаються додому без супроводу.

Послугу Walk Me Home запровадили після двох нещодавніх убивств жінок, пише BBC. Її можна використовувати також під час поїздки в таксі.

"Користувачі послуги можуть ввести у трекер свою домашню адресу. Перед прогулянкою людина запускає послугу - дзвонить або відправляє текстове повідомлення. Це дозволяє трекеру почати GPS-відстеження. Розрахувавши приблизний час на дорогу, додаток зробить дзвінок, коли користувач вже має бути в кінцевій точці. Якщо відповіді немає, то трекер викликає екстрені контакти, а потім поліцію", - йдеться у повідомленні.

Додаток розробили після двох резонансних смертей у Лондоні, наразі він потребує тестування та фінансування. У березні протягом тижня вбили 28-річну вчительку Сабіну Несс та 33-річну Сару Еверард, які самостійно поверталися додому. Після цього в Британії пройшла хвиля протестів проти недостатньо успішних спроб влади забезпечити безпеку жінкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкривавіші маньяки незалежної України: хто вони й чому вбивали

Компанія Honda створила мініатюрного робота для моніторингу сліпих зон на дорозі під час руху пішохода. Цей пристрій стане у пригоді для дітей, які самостійно ходять до школи та для людей похилого віку. Робот-мандрівник простий у використані. За розміром він не більший долоні дорослої людини. Його можна закріпити на одяг або на пасок портфеля.

Зараз ви читаєте новину «Розробили трекер для захисту жінок, які повертаються додому без супроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути