четвер, 02 серпня 2018 09:53

Розповіли подробиці про затриманих українських хакерів

Розповіли подробиці про затриманих українських хакерів
Українські хакери викрали дані про щонайменше 15 млн банківських карткок клієнтів. Їх продавали чи використовували самі. Фото: http://watcher.com.ua

Стали відомі подробиці про затриманих владою США 3 хакерів із України, які брали участь в атаках на бізнес по всьому світу.

Дмитро Федоров 44 роки, Федір Гладір, 33 роки, й Андрій Колпаков, 30 років, є членами хакерської групи, широко відомої як FIN7 (також має назву Carbanak Group and the Navigator Group). FIN7 використовувала фінську компанію Combi Security зі штаб-квартирами в Росії та Ізраїлі, щоб мати вигляд легітимності та залучити інших хакерів, повідомляє сайт Мінюсту США,

Федора Гладиря заарештували у німецькому Дрездені. Зараз перебуває в американському Сієтлі. Він був системним адміністратором FIN7. Підтримував сервери та канали зв'язку для атак. Розгляд його справи намічений на 22 жовтня.

Дмитро Федоров - хакер і менеджер високого рівня, який контролював інших хакерів. Його затримали у Бельско-Бялі, Польща. Залишається у Польщі до його екстрадиції до США.

Андрія Колпакова затримали в іспанському Лепе. Був одним із керівників групи хакерів. Очікує на видачу США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС бояться кібератаки під час виборів до Європарламенту

Починаючи щонайменше з 2015-го, учасники FIN7 розпочали кампанію з атаки на більш ніж 100 компаній США, переважно на ресторани, ігровий бізнес і готелі. Зламали тисячі комп'ютерних систем у 47 штатах та окрузі Колумбія. Викрали мільйони номерів кредитних та дебетових карт клієнтів. Використовували їх або продавали для отримання прибутку.

Тільки в США FIN7 здійснили крадіжку даних про більш ніж 15 мільйонів карток клієнтів.

Представники компаній Mastercard і Visa приєднаються до прокурорів і ФБР, щоб повідомити про арешти і звинувачення у великому міжнародному кіберрозслідуванні, заявили в американському Мінюсті.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли подробиці про затриманих українських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути