четвер, 09 листопада 2017 06:06

Розповіли історію дівчинки, котра вижила, народившись в 5,5 місяців

Розповіли історію дівчинки, котра вижила, народившись в 5,5 місяців
Фото зроблене, коли дівчинці виповнилося 3 тижні від народження. Фото: CNN

Кортні Стенсруд та її чоловік називають свою доньку дивом. Зараз їй уже 3 роки і вона здорова повноцінна дитина. Народилася дівчинка, коли термін вагітності Кортні складав 21 тиждень і 4 дні.

Можливо, вона досі є найбільш ранньонародженою дитиною, котра вижила, - припустив медичний журнал Pediatrics.

В США більшість педіатрів переконані, що діти, які з'явилися на світ на 22-му тижні вагітності, виживають дуже рідко і експерти рекомендують навіть не оцінювати ймовірність того, що вони виживуть. Найбільш життєздатні немовляти народжуються на 39-40 тижні.

Чекаючи, допоки лікарі боролися за життя дівчинки, мати серфувала інтернет в пошуках інформації про недоношених дітей і знайдені дані її засмутили.

Лікар Каашіф Ахмад, котрий приймав пологи, також застеріг про можливість невтішного фіналу. Жінка слухала його, тримаючи на руках свою доньку, котра важила лише 420 грамів, і в котрої ще не обрізали пуповину.

"Я слухала його, а всередині мене щось сказало: "просто сподівайся і вір", - згадує Стенсруд. - Я спитала лікара - "Але ви спробуєте?" Він сказав, що так, спробують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла дитина з 2 головами

Ранні пологи Кортні почалися через передчасний розрив мембрани і загальну інфекцію плацентарної мембрани, що називається хоріоамніонітом.

Після того, як Кортні попросила лікарів врятувати дитину, вони поклали її під обігрівач і прослухали серцевий ритм. На їх здивування, серце немовляти билося. Вони негайно встановили дихальну трубку, серце забилося швидше. Дитина почала дихати і рухатися. За кілька хвилин синюшний колір її шкіри став рожевим.

Дівчинку виписали з лікарні через 126 днів після народження.

В 2 роки медики оцінили пізнавальні, рухові і мовні здібності за тестом Бейлі — вони виявилися в нормі. Фізично дівчинка була меншою від своїх ровесників, котрі народилися в 9 місяців. У дитини нормально розвивався слух і вона уникла ДЦП, чого боялися лікарі.

Зараз в садочку дівчинка не відстає від своїх ровесників. Дівчинці подобаються ляльки, книжки та ігри з друзями.

Мати попросила не називати імені доньки і не публікувати її нинішні фото, але дозволила опублікувати медичні матеріали.

За даними ВООЗ, по всьому світу 15 мільйонів дітей народжуйся зарано — до 37 тижня вагітності. В минулому році в США занадто рано побачило світ кожне 10 немовля.

Лікарі вважають, що результати їх успішної роботи можуть врятувати інших ранніх немовлят, якщо такі народяться.

Вагітна американка та її чоловік були вимушені довіритися Джокеру і дозволити йому бути акушером під час пологів. Подія сталася в одній з американських клінік на Гелловін. Брітані та Джастін Селф прибули в медичний центр міста Нешвіл (штат Теннессі, США) і випадково для себе зустріли там персонажа із саги про Бетмена.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли історію дівчинки, котра вижила, народившись в 5,5 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути