Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Розкол серед прихильників Путіна: в ISW розкрили нові проблеми диктатора

Розкол серед прихильників Путіна: в ISW розкрили нові проблеми диктатора
Потрясіння від провалів на фронті, мобілізація та її неефективне управління розкрили загалу розкол серед прихильників російського диктатора Володимира Путіна. Фото: eastnews.ua

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну не вдається стримати розкол між пропагандою та силовиками.

Диктатор також не може врівноважити вимоги радикальних націоналістів у Росії, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Існує три основні групи у нинішньому російському націоналістичному інформаційному просторі: російські блогери та військові кореспонденти, колишні російські офіцери та ветерани, а також деякі російські силовики. Путіну необхідно зберегти підтримку всіх трьох фракцій, аби виконувати свої воєнні плани. Водночас невдачі в Україні у поєднанні з хаотичною мобілізацією руйнують радикальну націоналістичну спільноту в РФ", – вважають аналітики.

Очільник Кремля намагається заспокоїти цю спільноту, показуючи деяких блогерів на державному телебаченні, дозволяючи силовикам формувати власні сили та продовжувати наступальні операції навколо Бахмута та Донецька. Він заспокоїв ветеранів, віддавши наказ про мобілізацію, якого вони давно вимагали, ідеться у звіті ISW за 4 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розкрили причини кадрових перестановок Путіна серед командувачів армії РФ

Серед так званих блогерів у РФ виникає розкол. Вони продовжують критикувати напади голови Чечні Рамзана Кадирова на міноборони РФ.

"Блогери почали дедалі частіше ставити під сумнів військові повноваження та права один одного пропонувати рекомендації для російських збройних сил. Крім того, ветеранська спільнота незадоволена проведенням путінської мобілізації", – зазначають експерти.

Потрясіння від провалів на фронті, мобілізація та її неефективне управління розкрили загалу розкол серед прихильників Путіна.

"Вони можуть почати розповсюджувати інформацію про те, що Путін не повністю контролює ситуацію. Наслідки такого розвитку подій для його режиму важко передбачити", – додали в Інституті вивчення війни.

Ключові висновки ISW:

– оголошення президентом РФ про "часткову мобілізацію" надає більш суттєвий короткостроковий вплив на внутрішньоросійський контекст, ніж на війну в Україні, прискорюючи розломи в інформаційному просторі, які спантеличують і підривають путінські наративи;

– російські війська продовжили завдавати артилерійських, авіаційних і ракетних ударів на захід від Гуляйполя, Дніпропетровської та Миколаївської областей, а також наземні атаки на Донеччині;

– Кремль фактично наказав місцевим російським адміністраціям та установам, які не належать до міністерства оборони РФ, фінансувати значну частину мобілізаційних зусиль із місцевих бюджетів;

– російські силовики намагаються зберегти свій внутрішній апарат безпеки, оскільки часткова мобілізація Путіна виснажує російський безпековий сектор, щоб створити додаткові сили для ведення бойових дій в Україні.

Оголошена російським диктатором Володимиром Путіним мобілізація підірве російську економіку, оскільки Москва не має плану, щоб замінити мобілізованих працівників або ж тих, хто втече з РФ. Що більше Кремль мобілізує чоловіків у Російській Федерації, то більше людей намагатимуться покинути країну.

Зараз ви читаєте новину «Розкол серед прихильників Путіна: в ISW розкрили нові проблеми диктатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути