четвер, 12 грудня 2019 10:14

Росію хочуть визнати спонсором тероризму

Росію хочуть визнати спонсором тероризму
Уніан У США Росію намагатимуться визнати спонсором тероризму

Росію хочуть визнати спонсором тероризму

Американського держсекретаря зобов'язують розглянути питання про те, чи є Російська Федерація країною, яка спонсорує тероризм.

Відповідний законопроект схвалив Комітет закордонних справ Сенату Конгресу, розповіла директорка зі зв'язків із громадськістю та пресою голови комітету Сюзанна Рессі, повідомляє ТАСС.

Ініціатива також зобов'язує визначити, чи слід оголосити іноземними терористичними організаціями збройні формування на сході України, яких, як стверджують автори документу, підтримує РФ.

Після голосування у комітеті законопроект розгляне Сенат.

У "Голосі Америки" зазначають, що проект "Закону про припинення зловмисної діяльності на ґрунті російського тероризму" виніс республіканський сенатор Корі Гарднер.

Він вимагає від Держдепартаменту протягом 90 днів встановити й доповісти Конгресу, чи задовольняє Російська Федерація встановленим законодавством США критеріям для внесення її до списку держав — спонсорів тероризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію назвали загрозою на ювілейному саміті НАТО

Рішення про внесення у цей список ухвалюється держсекретарем щодо країн, які "неодноразово надавали підтримку актам міжнародного тероризму". Зараз до цього списку належить Північна Корея, Іран, Сирія і Судан.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав п'ять основних загроз Альянсу - тероризм, ІДІЛ, агресія Росії, кіберзагрози і зростання могутності Китаю.

За його словами, саме через ці небезпеки європейські союзники по НАТО нарощують оборонні витрати.

енсек НАТО вказав на зростання тероризму та необхідність нарощувати зусилля в боротьбі з Ісламською державою в Іраку та Сирії.Протягом останніх років бачать більш агресивну поведінку Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росію хочуть визнати спонсором тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути