Ексклюзиви
субота, 10 червня 2017 11:03

Росію догнала Божа кара: під час виверження вулканів стався землетрус

Росію догнала Божа кара: під час виверження вулканів стався землетрус
На Камчатці два вулкана викинули величезні стовпи попелу. Вулкан Шивелуч. Фото: deita.ru

На Камчатці під час виверження вулканів стався землетрус магнітудою 4,0. Загрози цунамі немає. Стовпи попелу, що піднімаються над вулканами Шивелуч і Ключевський, не досягли населених пунктів. Повідомляє "Сегодня".

За даними ГУ МНС, сейсмологи зареєстрували землетрус магнітудою 4,0, що стався в Тихому океані біля берегів Камчатки, повідомляє в Головне управління МНС Росії по Камчатському краю. Осередок землетрусу знаходився на глибині 70 км, епіцентр – в 125 кілометрах на південний схід від Петропавловська-Камчатського.

Тим часом вчені з Інституту вулканології і сейсмології Далекосхідного відділення Російської академії наук повідомили про триваюче виверження двох вулканів – Шивелуч та Ключевський.

Шивелуч, найпівнічніший діючий вулкан Камчатки, в суботу викинув стовп попелу на висоту шість кілометрів над рівнем моря, передає "Інтерфакс" дані Камчатської групи реагування на вулканічні виверження (KVERT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Туреччині стався потужний землетрус магнітудою 5.0

Попільний шлейф поширюється в південно-західному напрямку від вулкана, і, як уточнили МНС, не привів до попелопадів в населених пунктах.

За даними KVERT, кількома годинами раніше інший камчатський вулкан - Ключевський - викинув стовп попелу на висоту сім кілометрів над рівнем моря. Попільний шлейф також простягнувся на захід-південно-захід від вулкана.

Для Шивелуча і Ключевського встановлений один з найбільш загрозливих - помаранчевий колірний код небезпеки для авіації.

Два роки тому в Непалі стався найсильніший землетрус за останні 80 років. Загинули понад 8700 людей. Понад 22 тис. дістали поранення. Стихія зруйнувала цілі міста і села. Знищила понад 500 тис. будинків, школи, лікарні, культові споруди та історичні пам'ятки.

Зараз ви читаєте новину «Росію догнала Божа кара: під час виверження вулканів стався землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути