Ексклюзиви
пʼятниця, 07 серпня 2020 08:32

Росіянам в СМС пропонують винагороду $10 млн за інформацію про вибори в США
3

Росіянам почали приходити СМС-повідомлення з пропозицією отримати $10 млн від Держдепартаменту США за інформацію про втручання у вибори в Штатах.

Скріншоти повідомлень публікують жителі різних міст, в тому числі його опублікував депутат думи Єкатеринбурга Тимофій Жуков, повідомляє російський сайт Znak.com

Росіянам розсилають повідомлення Держдепу США про винагороду за інформацію щодо втручання у вибори
Фото: t.me/zhukov_online/141
Росіянам розсилають повідомлення Держдепу США про винагороду за інформацію щодо втручання у вибори
Росіянам розсилають повідомлення Держдепу США про винагороду за інформацію щодо втручання у вибори

Посилання, зазначене в повідомленні, веде на верифікований Twitter-акаунт програми Держдепартаменту США "Винагорода за допомогу правосуддю". В акаунті також опубліковано повідомлення, що США "винагородять тих, хто допоможе нам в боротьбі проти втручання у вибори США".

За хештегом "Election_Reward" у Twitter опубліковані десятки повідомлень програми Держдепартаменту на різних мовах світу.

Про те, що влада Штатів готові заплатити $10 млн за інформацію про втручання у вибори, заявив держсекретар Майк Помпео, повідомлення опубліковано на офіційному сайті Держдепартаменту.

"Програма" Винагорода за допомогу правосуддю "Державного департаменту пропонує винагороду в розмірі до $10 млн за інформацію, яка дозволяє встановити особу будь-якої людини, який, діючи за вказівкою або під контролем іноземного уряду, втручається у вибори в США, беручи участь в певній кіберзлочинністю діяльності ", - сказав Помпео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі підтвердили дату президентських виборів

Інформацію про нагороду вже прокоментувала прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова. "Кожному?! Зараз сайт Держдепу ляже від доносів на сусідів?" - написала вона на своїй сторінці на Facebook.

На сайті програми йдеться, що вона створена для вручення винагороди за контртерористичні зусилля і адмініструється Бюро дипломатичної безпеки Держдепартаменту США. Згідно з даними сайту, з початку програми уряд США виплатив понад $150 млн більше ніж 100 особам, що надали оперативну інформацію, "яка дозволила відправити терористів за ґрати або попередити акти міжнародного тероризму в усьому світі".

Втручання у президентські вибори США розглядатиме як ворожу акцію. Майбутній кандидат на посаду президента від Демократичної партії, ексвіцепрезидент Джо Байден заявив, що викрита на цьому країна матиме відчутні наслідки.

Він пообіцяв Кремлю та іншим іноземним урядам у разі обрання президентом поставитися до іноземного втручання у вибори США як до ворожої акції, а також скористатися всіма повноваженнями, "щоб змусити країни-порушники зазнати відчутної й тривалої розплати".

Зараз ви читаєте новину «Росіянам в СМС пропонують винагороду $10 млн за інформацію про вибори в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути