четвер, 22 червня 2017 16:49

Росіян лякають гепатитом від геїв і кажуть робити щеплення перед поїздкою до Європи

Росіян лякають гепатитом від геїв і кажуть робити щеплення перед поїздкою до Європи
У зв'язку з поширенням гепатиту А серед гомосексуальних чоловіків в Європі росіянам рекомендують робити щеплення перед подорожжю / фото: Перспективи Києва

У зв'язку з поширенням гепатиту А серед гомосексуальних чоловіків в Європі і країнах Північної і Південної Америки росіянам, що виїжджають до Європи, рекомендують робити щеплення перед подорожжю

З таким закликом Росспоживнагляд виступив на офіційному сайті відомства.

Публікація Росспоживнагляду практично дослівно повторює звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я від 7 червня. Там зазначається неблагополучна ситуація з поширенням гепатиту в 15 європейських країнах, а також в Чилі і США. За останній рік зросла кількість заражень серед гомосексуальних чоловіків.

"Більшість випадків захворювань зареєстровано серед чоловіків, які практикують секс з чоловіками", - наголошує Росспоживнагляд.

Як в звіті ВООЗ, так і в рекомендації Росспоживнагляду особливо наголошується, що в Європі пройдуть кілька ЛГБТ-фестивалів, а найбільший з них Всесвітній прайд-фестиваль розпочнеться 23 червня о Мадриді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На гепатит хворіють раз у житті

При цьому ВООЗ не закликає до поголовної вакцинації всіх, хто їде в Європу. Організація пропонує зробити щеплення тільки людям, що знаходяться в групі ризику - наприклад, відвідувачам фестивалю в Мадриді.

Влада відмовилася виділити гроші на терапію ВІЛ-інфікованих у російському місті Орськ. Пояснили, що сумніваються в ефективності витрат. У місті вірус імунодефіциту людини мають 3,5% населення — понад 8 тис. людей. Це найвищий показник у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росіян лякають гепатитом від геїв і кажуть робити щеплення перед поїздкою до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути