субота, 17 березня 2018 12:33

Росія видворила британських дипломатів з країни

Автор: Уніан
  МЗС Росії: британських дипломатів видворили з країни
МЗС Росії: британських дипломатів видворили з країни

Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії. Також припиняє діяльність Британської Ради на території РФ.

Про таке рішення повідомили сьогодні на офіційному сайті МЗС Росії.

"17 березня у МЗС РФ був викликаний посол Великобританії Лорі Брістоу і йому вручили ноту про видворення з федерації та оголошення персонами нон-грата 23 співробітників посольства Великобританії у Москві", - йдеться у повідомленні.

Такі дії у Кремлі назвали відповіддю британській стороні на "провокації і бездоказові звинувачення", пов'язані з отруєнням у Солсбері колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава британського МЗС відмовився тиснути руку російському послу

У МЗС РФ також повідомили, що відкликають свою згоду на відкриття Генерального консульства Великобританії у Санкт-Петербурзі та припиняють роботу Британської Ради на території Росії.

Британська сторона попереджена, якщо будуть зроблені подальші дії недружнього характеру щодо Росії, російська сторона залишає за собою право прийняття інших заходів у відповідь, – лякають у Лаврова.

4 березня у британському місті Солсбері отруїли колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля. Разом з ним було отруєно і його 33-річну доньку Юлію. Їх обох доправили до реанімації у критичному стані.

12 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаль міг бути отруєним розробленою Росією бойовою нервово-паралітичною речовиною. Через це у Лондоні повідомили про видворення з Великобританії 23 російських дипломатів та призупинення дипломатичних контактів з Росією на високому рівні.

16 березня міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що наказ отруїти Скрипаля міг віддати особисто президент Росії Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Росія видворила британських дипломатів з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути