пʼятниця, 20 квітня 2018 10:24

Росія погрожує "жорсткими діями" через екіпаж судна "Норд"

  Українське судно "Норд". Фото: korrespondent.net
Українське судно "Норд". Фото: korrespondent.net

Росія вимагає, аби українські прикордонники дозволили громадянам України, членам екіпажу, затриманого риболовецького судна "Норд", виїхати в анексований Крим без належних документів.

"Вимагаємо припинити знущатися над російськими громадянами і дати їм можливість безперешкодно повернутися додому, до своїх родин. Наше терпіння не безмежне. Ми залишаємо за собою право на жорсткі дії у відповідь", – сказали в російському МЗС.

Вони додали, що затримання порушників "порушує основоположні права людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє членів судна "Норд" обманом покинули Україну - ЗМІ

6 квітня Херсонський міський суд узяв під варту до 31 травня капітана керченського судна "Норд" Володимира Горбенка з правом внесення 35 240 гривень застави. Пізніше адвокат повідомив, що за моряка внесли заставу.

Державна прикордонна служба України заявила, що затримала 25 березня в Азовському морі судно під прапором Росії, зареєстроване в анексованому Криму. На борту перебували 10 людей. У всіх були паспорти громадян Росії, видані в Керчі (місті в анексованому Криму). У ДПСУ зазначили, що судно порушило порядок виїзду з окупованої території України. Його відконвоювали до Бердянська. Пізніше суд арештував судно.

Прокуратура Криму заявила, що порушила кримінальне провадження за фактом виходу рибальського судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованого міста Керч.

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила про підозру Володимирові Горбенку, капітанові кримського судна "Норд", який є громадянином України. Йому інкримінують "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". У прокуратурі додали, що за вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує "жорсткими діями" через екіпаж судна "Норд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути