Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 11:55

Росія зрівнялася з Гондурасом за рівнем корупції

Росія зрівнялася з Гондурасом за рівнем корупції
Росія зайняла 135-е місце з 180 в Індексі сприйняття корупції. Фото: thekharkivtimes.com

Росія зайняла 135-е місце з 180 в Індексі сприйняття корупції Transparency International, поділивши цей рядок з Парагваєм і Киргизією. Набрала 29 балів зі 100 можливих.

Така ж кількість балів набрали Гондурас, Домініканська Республіка, Киргизія, Лаос, Мексика, Папуа - Нова Гвінея і Парагвай. Про це свідчить оприлюднене організацією дослідження. Відзначається, що вже третій рік поспіль РФ набирає в індексі 29 балів. І в той же час погіршився стан країни в рейтингу: за підсумками 2015 року його займала 119-у сходинку, а за підсумками 2016 року - 131-у.

Відомо, що лідери і аутсайдери Індексу останні кілька років залишаються незмінними: перші місця займають Нова Зеландія (89 балів), Данія (88 балів), Фінляндія, Норвегія і Швейцарія (по 85 балів). Замикають рейтинг Сомалі (9 балів) і Південний Судан (12 балів).

"Ті країни, які набрали менше середнього значення - у нас це 43 бали, - це держави, де відсутні самі інститути, здатні гарантувати безпеку від корупції", - пояснив Антон Поминов, директор російського відділення Transparenсy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї не вистачає камер для чиновників-корупціонерів

Гучні корупційні судові процеси над чиновниками: колишнім міністром економічного розвитку Олексієм Улюкаєвим і екс-губернаторами Микитою Бєлих і Олександром Хорошавіним, на думку експертів організації, "не справили на респондентів достатнього враження, щоб визнати якісь зрушення у протидії корупції".

Фахівцями Всесвітнього економічного форуму складено рейтинг впливу організованої злочинності на бізнес у країнах світу. Рейтинг опублікований на сайті ВЕФ. Україна із загальною оцінкою 3,9 посіла 113-е місце в списку з 137 країн. Поруч із нашою країною в рейтингу розташувалися держави Південної Америки, Латинської Америки й Африки. Замикають рейтинг Сальвадор, Гондурас і Венесуела.

Зараз ви читаєте новину «Росія зрівнялася з Гондурасом за рівнем корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути