четвер, 26 квітня 2018 13:08

Росія продовжує озброюватися у Сирії

Росія продовжує озброюватися у Сирії
Російські військовослужбовці вишикувалися біля системи ППО С-300 "Фаворит". Фото: ТАСС

Москва надасть Сирії нові системи протиракетної оборони найближчим часом. Про це заявив начальник Головного оперативного управління Росії Сергій Рудськой 25 квітня.

Росія уже відправила до Сирії додаткову партію зенітних ракетних комплексів "Панцир". Комплекси прибули до сирійського порту Тартус, де знаходиться база ВМФ Росії, минулого тижня. Про це повідомляє газета "Коммерсант" з посиланням на військово-дипломатиче джерело.

Москва розглядає можливість продажу саме систем С-300, припускають російські ЗМІ. 10 років тому Кремль зобов'язався не надавати їх Сирії. Може переглянути своє рішення після удару міжнародної коаліції по Сирії 14 квітня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав поставку комплексів С-300 Сирії можливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід програв битву за Сирію

У жовтні 2016-го МЗС Росії офіційно підтвердило, що ці комплекси знаходяться в Сирії. Вони мали прикривати урядові військові бази від обстрілу з боку США та союзників. Таке рішення прийняли, бо нібито отримали інформацію про намір Вашингтона застосувати крилаті ракети.

"Російські С-300 закрили на замок небо Сирії від американських крилатих ракет", - написали російські журналісти видання "Взгляд".

"З огляду на, що там знаходиться наша техніка, там відбувається операція повітряних сил, ніхто не розуміє, куди ракета полетить, - заявила офіційний представник МЗС Марія Захарова в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

У Хмеймімі і Тартусі знаходяться зенітні ракетні системи С-400 і С-300. Радіус їх дії може стати сюрпризом для будь-яких невпізнаних літаючих об'єктів, заявляв офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

Після авіаудару 14 квітня Міноборони РФ заявило, що їх системи не збили жодної ракети союзників.

"Жодна з випущених США і їх союзниками крилатих ракет в зону відповідальності підрозділів російських ППО, що прикривають об'єкти в Тартусі і Хмеймімі, не входила", - сказано в повідомленні.

Всього по Сирії 14 квітня запустили 105 одиниць зброї проти трьох цілей, повідомляє Європейське командування США (EUCOM).

З Червоного моря - 30 ракет Tomahawk запустив крейсер Monterey (США), сім - есмінець Laboon (США). З Перської затоки 23 ракети Tomahawk запустив есмінець Higgins (США); з Середземного моря: шість ракет з підводного човна John Warner (США), три ракети з французького фрегата Languedoc. З повітря було запущено 19 ракет з двох бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer. Королівські британські ВПС (винищувачі Tornado і Typhoon) запустили вісім ракет, винищувачі ВПС Франції Rafales і Mirages - дев'ять ракет.

Американське військове відомство назвало три цілі удару: науково-дослідний центр в Барзах (районі Дамаска) і склади хімічної зброї на захід від міста Хомс.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує озброюватися у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути