Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 12:18

Росія домовилася з Україною по майну Чорноморського флоту

Росія домовилася з Україною по майну Чорноморського флоту

Росія і Україна погоджували питання інвентаризації майна Чорноморського флоту РФ, що базується на території України, заявив статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

"Вдалося домовитися з ряду напрямів, зокрема по інвентаризації", - сказав він журналістам в четвер в перерві засідання російсько-української підкомісії по Чорноморському флоту і питанням його перебування на території України.

Карасін повідомив, що тепер належить зайнятися інвентаризацією майна, яке знаходиться у веденні Росії.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв також констатував прогрес на сьогоднішніх переговорах по Чорноморському флоту.

"Я радий констатувати, що є політична воля двох сторін знаходити взаємоприйнятні компроміси для врегулювання спірних питань. Ми також знайшли загальні розуміння юридичних аспектів знаходження Чорноморського флоту на території України, головне, що ми визначили механізм, як проходитиме інвентаризація майна. Сподіваюся, що цього року нам вдасться продовжити переговори в позитивному руслі", - сказав Єлісєєв.

Відповідаючи на питання, чи збирається Україна підвищувати орендну плату на перебування Чорноморського флоту в Криму, Єлісєєв зазначив, що "у нас йде переговорний процес, і недобре забігати вперед. Є питання, які ми не хочемо вирішувати завчасно".

Кажучи про інцидент, який відбувся з маяком "Марс" 21 січня, коли судові пристави України намагалися вручити повістку про вилучення майна маяка, Єлісєєв відмітив: "Чим швидше за сторону знайдуть компроміси обговорюваних сьогодні питань, тим менше буде провокацій, пов"язаних з маяками, а також з іншим устаткуванням для мореплавання", повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Росія домовилася з Україною по майну Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути