пʼятниця, 25 жовтня 2024 08:02

Російським пропагандистам написали інструкцію про висвітлення саміту БРІКС - ISW

Російським пропагандистам написали інструкцію про висвітлення саміту БРІКС - ISW
У Казані відбувся саміт країн БРІКС. Фото: sud.ua

Керівництво РФ хоче представити саміт БРІКС у Казані, як свідчення широкої міжнародної підтримки Кремля.

Особливо такий наратив намагаються донести для внутрішньої аудиторії в Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Російське опозиційне видання "Медуза" повідомило 24 жовтня, що ознайомилося з інструкцією адміністрації президента РФ для російських державних ЗМІ та пропагандистів з рекомендаціями щодо того, як висвітлювати саміт БРІКС у Казані.

У документі виділено три теми. Насамперед Кремль вимагає представляти диктатора Володимира Путіна "неформальним лідером світової більшості". Аудиторії, згідно з інструкцією, слід доносити, що західні еліти нібито "панікують", а загалом Заході панує "тривога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутерреш заявив Путіну про порушення Статуту ООН

Окрім того, Кремль наказав повідомляти, що саміт БРІКС "привертає увагу всього світу" і доводить, що "спроби ізолювати" Росію після її повномасштабного вторгнення в Україну "провалилися".

Видання пише, що ЗМІ повинні висвітлювати, як Путін встановлює "стратегічні зв'язки, які не обмежуються одним напрямком", на відміну від нібито "швидкоплинних альянсів" Заходу.

В ISW зазначають, що російські державні ЗМІ та пропагандисти опублікували статті, що висвітлюють багато з цих тем. Іноді навіть слово в слово, як це написано в посібнику".

Російське опозиційне видання "Верстка" 24 жовтня повідомило, що проросійські боти в соціальній мережі "ВКонтакте" (ВК) за два дні залишили понад 10 тис. коментарів про саміт БРІКС. Як повідомляється, це є однією з наймасштабніших кампаній ботів Кремля за останній час.

Боти просували ідею про те, що Росія не є міжнародно ізольованою, що вплив БРІКС зростає, що антиросійські санкції зменшуються, а російські війська досягають успіхів в Україні.

Одне з російських інсайдерських джерел повідомило 24 жовтня, що неназвані джерела, пов'язані з Кремлем, заявили, що країни БРІКС в основному не підтримують позицію Росії щодо її війни в Україні. Це змушує Кремль відсунути цю тему на задній план, щоб досягти якогось "серйозного міжнародного об'єднання". Джерело також стверджувало, що на численних зустрічах під час саміту обговорювалися мирні пропозиції Китаю та Бразилії, які надають перевагу Росії. Однак, ці дискусії "в кінцевому підсумку не привели ні до чого".

Кремль не заручився міжнародною підтримкою і не створив альтернативної структури безпеки, якої бажає російський диктатор Володимир Путін.

У Казанській декларації війна РФ проти України згадується лише один раз, повідомив у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики вказали на провал із самітом БРІКС і особливий "сигнал" від Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Російським пропагандистам написали інструкцію про висвітлення саміту БРІКС - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути