субота, 17 серпня 2019 14:32

Російські літаки атакували Сирію: загинули мирні жителі

Російські літаки атакували Сирію: загинули мирні жителі
17 мирних жителів, зокрема шестеро дітей, загинули 16 серпня під час російських та сирійських повітряних нальотів. Фото: Главком

13 мирних осіб загинуло і ще 20 отримали поранення через російський авіаудар по одному з сирійських сіл в ідлібській зоні.

Про це заявив голова Управління цивільної оборони Ідліба Мустафа Хадж Юсуф, передає Anadolu.

За його словами, атака була 16 серпня в населеному пункті Хас. Як випливає з поширеного в соцмережах відео, серед жертв атаки - вагітна жінка.

До цього повідомлялося, що за минулу добу в результаті масованих ударів авіації режиму Башара Асада і його союзників по населеним пунктам загинули не менше двох мирних мешканців, 23 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США видали орден на затримання танкеру, що постачав нафту в Сирію

За даними сирійської опозиції, ВКС РФ провели авіарейди в селах Кебіне (провінція Лазкійе), а також Тері, Седжне, Рекая і Хас (провінція Ідліб).

Як повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини, щонайменше 17 мирних жителів, зокрема шестеро дітей, загинули 16 серпня під час російських та сирійських повітряних нальотів на табір біженців у провінції Ідліб на північному заході Сирії.

Понад 400 цивільних осіб загинули внаслідок ескалації насильства на північному заході Сирії протягом останніх трьох місяців, ще понад 440 тисяч стали біженцями, повідомило в середині липня Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Зараз ви читаєте новину «Російські літаки атакували Сирію: загинули мирні жителі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути