субота, 19 листопада 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію чекає нова хвиля мобілізації – ISW

Росію чекає нова хвиля мобілізації – ISW
Кремль не зупиняв мобілізацію, РФ готується до чергової хвилі. Фото: eastnews.ua

Попри заяви президента країни-агресорки Володимира Путіна, Росію чекає нова хвиля мобілізації.

Це погіршить загальну якість російських військ, яких без підготовки перекидають на фронт в Україну, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

"Продовження прихованих мобілізаційних заходів і потенційна підготовка до наступної хвилі мобілізації в тандемі з поточним осіннім призовним циклом, імовірно, створять значне навантаження на і без того перевантажений російський апарат формування збройних сил", – ідеться у свіжому звіті Інституту.

Кремль раніше заявляв, що Путіну немає необхідності підписувати указ про формальне завершення періоду мобілізації. Диктатор, імовірно, наказав припинити так звану часткову мобілізацію, аби звільнити бюрократичний та адміністративний потенціал для призову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: карта бойових дій від британської розвідки

"Очевидно, що російська влада повністю не припиняла мобілізаційних зусиль, а це означає, що обмежена кількість мобілізованих призовників усе ще проходить через систему так званої підготовки в той самий час, коли призовники проходять цикл навчання", – кажуть експерти.

Чергова хвиля мобілізації в РФ призведе до ще нижчої якості з підготовки як мобілізованих призовників, так і строковиків. Вони конкуруватимуть за недостатню кількість "навчальних" місць.

"Нова хвиля мобілізації в найближчі місяці лише погіршить ситуацію і, ймовірно, погіршить загальну якість російських військ, яких згодом відправлять на фронт в Україні", – додають аналітики.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході та просуваються в Луганській області. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

На Донбасі не припиняються важкі бої та ворожі штурми, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW). Російські окупанти продовжили штурмувати Бахмут, але успіхів не мають.

Тривають контрнаступальні операції ЗСУ в напрямку Сватового та Кремінної. Міністерство оборони Росії заявило, що російські авіаційні й артилерійські удари запобігли атаки українських військ у напрямку Новоселівського та Коломичихи, біля Макіївки, Майданчика та Червонопопівки.

Зараз ви читаєте новину «Росію чекає нова хвиля мобілізації – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути