Ексклюзиви
пʼятниця, 31 березня 2017 23:14

Росії не сподобалися слова Тіллерсона про агресію на Донбасі

Росії не сподобалися слова Тіллерсона про агресію на Донбасі
Заява Тіллерсона зачепила російську владу. Фото: REUTERS

У Російській Федерації відреагували на слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона про російську агресію на Донбасі. Нагадаємо, Тіллерсон заявив про підтримку України з боку США на тлі російської агресії. Про це він сказав на зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО в Брюсселі.

В МЗС РФ відзначили, що такі висловлювання викликають подив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін поділився деталями засідання у Брюсселі

"З жалем констатуємо, що подібного роду оцінки були озвучені наступного дня після засідання Ради Росія-НАТО на рівні постпредів, де, за визнанням Генсекретаря альянсу Столтенберга, "у відкритій та конструктивній обстановці" відбулося змістовне обговорення з широкого спектру питань. Мабуть, до подальшого "ритуального танцю" у своєму, натовському, колі дана констатація відношення не має", - йдеться в заяві відомства.

"На якій "конструктив" в російсько-натовських відносинах можна розраховувати, коли альянс наполегливо продовжує діяти за старими лекалами, коли США та їхні союзники зациклилися на нарощування своєї військової присутності на наших кордонах, виправдовуючи це необхідністю "стримування Росії"?" - наголошується в заяві.

31 березня держсекретар США Рекс Тіллерсон за результатами зустрічі глав МЗС країн НАТО заявив, що США залишать в силі санкції проти Росії до тих пір, поки вона не виконає всі умови Мінських угод і не поверне Крим Україні. Також Тіллерсон закликав Росію використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб припинити конфлікт на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Росії не сподобалися слова Тіллерсона про агресію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути