четвер, 06 квітня 2017 15:59

Росіянин спалив село: ввижалися терористи

Росіянин спалив село: ввижалися терористи
Олег Герасімов методично підпалював будинок за будинком / фото: 47news

Житель Санкт-Петербурга 55-річний Олег Герасимов прийшов у поліцію та зізнався, що спалив 13 будівель у селі Лопець Волосовського району Ленінградської області.

Він подумав, що там переховуються "моджахеди", повідомляє 47news.

Повідомлення про пожежу в селі Лопець надійшло о 06:40 ранку 5 квітня. Загальна площа пожежі становила 400 кв. м. Усього в селі 11 житлових будинків.

"У селі Лопець створили базу майбутніх бандитів і вбивць. Місцеві з 1990-х і раніше надають їм свої житла. Коли почнеться смута, бандити битимуть залишене владою населення. В селі Забельє у них штаб", - написав чоловік у пояснювальному листі.

Він методично підпалював будинки сумішшю бензину з оливою. Під тими будівлями, які були на палях, петербуржець розводив багаття. Коли почалися підпали, люди були лише в одному з будинків. Двоє чоловіків встигли прокинутися і викликати пожежників.

У розмовах з поліцейськими чоловік зазначив, що теракт в метро вніс ясність у його теорію - в селі, крім бандитів облаштувалися "моджахеди". Усвідомив це через новини в ЗМІ. Палій також згадав у листі "естонських окупантів", спалені села 1943 року, міст через річку Луга, Ворошилова, завербованих комуністів, священиків-донощиків і церкву, якій вже нічого не зашкодить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин кидався на людей з мачете

Почувши виття сирени, палій сів за кермо своєї "Волги" та посунув назустріч машині МНС. На підході до села він пішов на таран лоб у лоб. Удар був такої сили, що у легковика вилетів міст. Проте, петербуржець вискочив з-за керма та напав на пожежних із газовим балончиком.

У метро в Санкт-Петербурзі на "синій" гілці стався вибух. Про це повідомляє "Медуза". Загинули 14 людей, ще 43 отримали поранення. Влада підрив назвала тероризмом.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин спалив село: ввижалися терористи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути