субота, 29 серпня 2020 02:41

Росіянин готував масштабну кібератаку на Tesla

Росіянин готував масштабну кібератаку на Tesla
За участь у схемі співробітнику заводу запропонували спочатку 500 тисяч доларів, а потім 1 мільйон - готівкою . Фото: Reuters

Робітник заводу компанії Tesla відмовився від 1 мільйона доларів, тісно співпрацював з ФБР і запобіг запланованії хакерській атаці на виробника електромобілів.

Про це повідомляє портал Teslarati.

"Раніше в США заарештували 27-річного громадянина Росії Єгора Крючкова за підозрою в підготовці кібератаки. Тепер же стало відомо, що мова йде про компанію Tesla. Один з її засновників Ілон Маск підтвердив, що готувалася серйозна атака", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що дана історія розпочалася в липні, коли Крючков зв'язався з російськомовним громадянином США, що працює на заводі Tesla Gigafactory Nevada (виробляє уккумулятори ред.). Робітник, особа якого не розголошується, має доступ до комп'ютерних мереж виробника електромобілів.

"16 липня громадянин Росії зв'язався із співробітником Giga Nevada через WhatsApp з проханням зустрітися з ним у Спарксі, штат Невада. Під час їх "ділової" зустрічі Крючков запропонував, щоб співробітник Tesla впровадив шкідливе ПО, надане Крючковим і його соратниками, в систему виробника електромобілів, що дозволить хакерам отримувати корпоративні та мережеві дані компанії. За них росіянин розраховував вимагати викуп. За участь у схемі співробітнику заводу запропонували спочатку 500 тисяч доларів, а потім 1 мільйон - готівкою або біткойнами", - йдеться в повідомленні.

Співробітник Giga Nevada повідомив про заплановану атаці команді кібербезпеки Tesla, яка, в свою чергу, зв'язалася з ФБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили обладнання для прослуховування телефонів

"За допомогою бюро розслідувань співробітник Tesla продовжував спілкуватися з Крючковим, намагаючись отримати якомога більше інформації про процеси, процедуру та інфраструктуру хакерів. Зусилля виявилися плідними. В одній з розмов хакер хвалився, що його команда нещодавно отримала викуп на суму понад 4 мільйони доларів від відомої компанії. Пізніші звіти показали, що мова йде про компанію CWT Travel, яка заплатила викуп у розмірі 4,5 мільйона доларів", - інформує Teslarati.

Варто зазначити, що 22 серпня 2020 року Крючкова затримали правоохоронці в Лос-Анджелесі. На даний час, хакер знаходиться під вартою до суду.

Одна з найбільших американських компаній Brown-Forman, яка виробляє віскі Jack Daniel's, постраждала від кібератаки. Так, оператори вимагача REvil (Sodinokibi) заявили, що скомпрометували комп'ютерну систему Brown-Forman і вивчали дані компанії більше місяця.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин готував масштабну кібератаку на Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути