Ексклюзиви
понеділок, 02 жовтня 2017 13:13

Росіяни влаштували стрільбу на кордоні з Україною: затримували терористів

Росіяни влаштували стрільбу на кордоні з Україною: затримували терористів
Росіяни влаштували стрільбу на кордоні з Україною / фото: ФедералПресс

Вчора у Курській області Росії неподалік від кордону з Україною загинув російський прикордонник. За даними російських ЗМІ, він загинув внаслідок нападу на наряд озброєної групи.

Бойовики, які вбили російського прикордонника біля українського кордону, направлялися в бік України, заявив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, пише "Українська правда".

Він заперечив, що інформація російських ЗМІ про те, що бойовики, які вбили прикордонника, нібито рухались з території України.

"У разі порушень державного кордону, сторона негайно повідомляє іншу сторону, щоб встановити факт порушення, закріпити це у відповідних протоколах. Саме так мала вчинити Росія. За нашою інформацією, це була група громадян Росії чеченської національності, які перебували у всеросійському федеральному розшуку, і рухались у бік кордону з Україною, а не з України", – зазначив Слободян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський військовий влаштував смертельну стрілянину

Російська держагенція ТАСС повідомила, що в районі селища Тьоткіне Курської області група прикордонників проводила операцію "Нелегал", в ході якої перевіряла сарай. Всередині ховалися озброєні люди, які застрелили на місці прикордонника-кінолога, після чого зав'язався бій, в ході якого були убиті троє нападників.

ЗМІ стверджували, що ці "бойовики" нібито перетнули кордон з боку України і що вони нібито повертались через територію України в одну з російських північнокавказьких республік з Сирії.

Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії по Республіці Крим побудує 50-кілометрове загородження на адмінкордоні з Україною. Облаштування загородження обійдеться більш ніж у 200 мільйонів рублів. Роботи планують завершити вже цього року. Відомство оголосило аукціон на поставку і монтаж огорожі заввишки понад 2 м і завдовжки 49,5 км у Красноперекопському районі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни влаштували стрільбу на кордоні з Україною: затримували терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути